Suoraan sisältöön

Yhteisötalouden ja sosiaalisten innovaatioiden osaamisaluetta vahvistetaan Kuntoutussäätiöllä

Yhteisötaloutta ja sosiaalisia innovaatioita koskeva tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio toiminta on kasvanut Kuntoutussäätiössä. Yhteisötalouteen liittyvät toiminnat organisoidaan uudeksi osaamisalueeksi. Osaamisaluetta johtaa kehittämispäällikkö Farid Ramadan.

Yhteisötaloutta ja sosiaalista innovaatiotoimintaa edistetään Kuntoutussäätiössä useassa hankkeessa. Säätiö on yksi yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen perustajajäsenistä. Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen toiminta jatkuu laajassa ESR+ -hankkeessa 2023–2027. Lisäksi säätiö osallistuu sosiaalisten innovaatioiden osaamiskeskuksen pilotointihankkeeseen 2023.

Yhteisötaloudesta haetaan ratkaisuja monimutkaisiin yhteiskunnallisiin ja sosiaalisiin ongelmiin. Yhteisötalouden toimijat asettavat toiminnassaan yhteiskunnallisen hyödyn etusijalle. Sosiaaliset innovaatiot ovat uusia ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Euroopan Unioni onkin panostanut yhteisötalouden toimintaedellytysten parantamiseen Euroopassa, lisäämällä rahoitusta ja muuta tukea yhteisötalouden vahvistamiseksi. Osaamiskeskusten lisäksi on perustettu esimerkiksi uusi oikeudenmukaisen siirtymän rahasto, jolla pyritään kompensoimaan vihreästä siirtymästä johtuvia työpaikkojen menetyksiä. Lisäksi Euroopassa on käynnistetty erilaisia verkostoja, jotka osaltaan edesauttavat tiedon kulkua ja hyvien käytäntöjen leviämistä. Sosiaalisten innovaatioiden kohdalla kansallisvaltioiden rajat ylittävä yhteistyö onkin tärkeää, koska monet ratkaistavat haasteet vaativat ylikansallista yhteistyötä.

Seuraamalla Kuntoutussäätiön viestintäkanavia saat tietoa yhteisötalouteen ja sosiaalisiin innovaatioihin liittyvästä toiminnastamme. Tulemme julkaisemaan kirjoituksia ja infograafeja näistä teemoista. Avaamme julkaisuissa myös aihepiirin keskeisiä käsitteitä sekä uusimpia tuloksia. Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

Lisätietoja

Ramadan Farid

Kehittämispäällikkö, FM

044 781 3169 | farid.ramadan@kuntoutussaatio.fi

Shemeikka Riikka

Toimitusjohtaja

044 781 3102 | riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 07.06.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons