Suoraan sisältöön

Tutkimus lähisuhdeväkivallan sovittelun yleisistä piirteistä ja osapuolten kokemuksista

Kuntoutussäätiö ja Maria Akatemia ovat toteuttaneet osana valtioneuvoston tutkimus- ja selvitystoimintaa tutkimuksen lähisuhdeväkivallan yleisistä piirteistä ja osapuolten kokemuksista. Tutkimus julkaistaan perjantaina 24.2. klo 12 valtioneuvoston Tieto käyttöön -alustalla.

Tutkimuksen aineistoina olivat THL:n ylläpitämä SOPU-tietokanta sekä lähisuhdeväkivallan sovitteluun osallistuneiden haastattelut ja kysely. Tutkimus liittyi pääministeri Marinin hallitusohjelman tavoitteeseen vähentää oikeudenkäyntien määrää sovittelumenettelyjä lisäämällä ja arvioida lähisuhdeväkivallan sovittelun jatkamista.

Lisätietoja

Hankkeen vastuututkija, johtaja Riikka Shemeikka, Kuntoutussäätiö, p. 044 7813102, etunimi.sukunimi@kuntoutussaatio.fi

Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja, erityisasiantuntija Saija Sambou, oikeusministeriö, p. 0295 150 352, etunimi.sukunimi@gov.fi


Sisältö päivitetty 23.02.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons