Suoraan sisältöön

Työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestäminen ei saa vaarantaa heikoimmassa asemassa olevien työllistymistä

Työvoima- ja yrityspalveluita ollaan järjestelemässä uudelleen. Uudistus ei saa vaarantaa heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien työllistymistä. Lakiesitystä tulee korjata ja selkiyttää kyseisen kohderyhmän työllisyydenhoidon vastuutaho.

Kuntoutussäätiö katsoo, että kuntien ja hyvinvointialueiden välinen yhteistyö on avainasemassa työllistymisen ja työkyvyn tuen tarjonnassa. Lakiehdotuksen taloudelliset kannusteet kunnille eivät ohjaa siihen, että heikoimmassa asemassa oleville tarjottaisiin tukea työkyvyn laaja-alaisiin ongelmiin.

Myös hyvinvointialueilla tulee olla taloudelliset ja lainsäädännölliset kannusteet huolehtia työttömien tilanteesta. Työttömien ja osatyökykyisten työllistymisedellytyksien tukemisen tulisi olla hyvinvointialueiden ja kuntien yhteinen intressi.

Järjestöt ja säätiöt tarvitaan työllisyydenhoitoon jatkossakin. Niillä on paljon osaamista, palveluita ja kynnyksetöntä tukea erityisesti pitkään työttöminä olleille ja osatyökykyisille.

Kuntoutussäätiön lausunto kokonaisuudessaan (pdf)

Lisätietoa:

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 07.07.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons