Suoraan sisältöön

Uusin tutkijablogimme: Määrästä sisältöön ja laatuun tutkimus- ja innovaatiopolitiikassa

Suomessa julkista tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiorahoitusta halutaan nostaa neljään prosenttiin BKT:stä vuoteen 2030 mennessä. Tuoreessa tutkijablogissa Soile Kuitunen ja Tarmo Lemola katsovat, että tutkimus- ja innovaatiopolitiikassa fokus tulisi siirtää määrän sijasta laatuun ja sisältöihin.

Tutkimusta ja innovaatioita tarvitaan yhteiskunnallisten ja sosiaalisten ongelmien ratkaisemiseen. Fokuksen siirtäminen tuloksiin ja vaikutuksiin tutkimus- ja innovaatiopolitiikassa edellyttää aivan uudenlaista yhteistyötä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin välillä.

Blogin kirjoittajien mukaan Suomeen tarvitaan myös tutkimus- ja innovaatiopolitiikan uudistamisen laajapohjainen valmistelutyö.

Lue blogikirjoitus verkkosivuiltamme.


Sisältö päivitetty 16.11.2021

Jaa sivu!

WordPress PopUp Plugin
Simple Share Buttons