Suoraan sisältöön

Rauhanturvaajien kuntoutuksen ja tuen tarvetta selvitetään

Syyskuussa käynnistyvässä hankkeessa tuotetaan tietoa sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä palvelleiden kuntoutuksen ja tuen tarpeista, niiden määrittämisen tavoista, kokemuksista kuntoutuksen ja tuen riittävyydestä ja oikea-aikaisuudesta sekä kuntoutuksen järjestämiseen liittyvistä vastuista. Selvitys tuottaa tietoa, jota ei vielä ole saatavilla suomalaisista rauhanturvaajista.

Tietoa ja selvityksen johtopäätöksiä hyödynnetään sotilaallisessa kriisinhallintatehtävässä palvelleiden kuntoutuksen ja tukimuotojen kehittämisessä sekä niiden järjestämisessä eri viranomaistahojen, järjestöjen ja terveydenhuollon toimijoiden yhteistyönä. Terveydenhuollon toimijoiden kuntoutuksen asiantuntijuus on tärkeää saada nykyistä paremmin hyödynnettyä kriisinhallintatehtävissä palvelleiden kuntoutuksen kehittämisessä. Myös lainsäädännön kehittämisen tarpeita voidaan arvioida johtopäätöksissä.

Hanketta johtaa ja koordinoi Oulunkylän kuntoutuskeskus sr ja Kuntoutussäätiö toteuttaa sen tutkimusosuuden. Hankkeen rahoittaa Maanpuolustuksen kannatussäätiö. Hankkeen tulokset ja johtopäätökset valmistuvat touko-kesäkuussa 2022.

Lue lisää Oulunkylän kuntoutuskeskuksen verkkosivuilta.

Lisätietoja

Johtaja Riikka Shemeikka, Kuntoutussäätiö sr, riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi

Toimitusjohtaja Katja Ilvonen, Oulunkylän kuntoutuskeskus sr, katja.ilvonen@okks.fi


Sisältö päivitetty 24.02.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons