Suoraan sisältöön

Kuopion Hyvinvointiseminaari VII 16.6.2021 

Hyvinvointiseminaari järjestetään tänä vuonna 16.6.2021 saavutettavana webinaarina verkossa. Seminaarin pääteemana on hyvinvointia edistävät kohtaamiset. Seminaarin järjestäjänä toimii Kuopion kaupunki Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue.

Aamupäivällä kuullaan ajankohtaiskatsaus hyvinvoinnin edistämisestä valtakunnallisesti. Asiantuntija Mari Miettinen (Sosiaali- ja terveysministeriö) kertoo kuulumisia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen valtakunnallisista tavoitteista ja toimenpiteistä. Neuvotteleva virkamies Iina Berden (Opetus- ja kulttuuriministeriö) sen sijaan avaa Harrastamisen Suomen mallin roolia ja toimenpiteitä koululaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Ohjelmapäällikkö (Ympäristöministeriö) Virve Hokkanen puolestaan kertoo Kestävä kaupunki -ohjelman tuloksista.

Iltapäivä vietetään kohtaamisten äärellä. Kirjastot koko kansan kohtaamispaikkoina teemaan johdattelee Kuopion kaupungin kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen. Ikäystävällisestä orkesterista tulee kertomaan Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n Yleisötyöfoorumin puheenjohtaja Annika Kukkonen. Tutkijatohtori, filosofi Frank Martela inspiroi puheellaan Itsensä kohtaaminen merkityksellisen elämän lähteenä. Lopuksi maankäytön suunnittelun professori Marketta Kyttä vie hyvinvointia edistävän kaupunkirakenteen pariin.

Seminaarissa kuullaan puheenvuoro myös Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuituselta, aiheenaan sosiaalisesti kestävän kunnan rakentaminen hyvinvoinnin näkökulmasta. Kuopion museon museopedagogiikan tuottaja Nina Alvejärvi kertoo nuorten palvelumuotoiluehdotuksista yleisötiloihin ja osallisuus- ja järjestökoordinaattori Anne Aholainen kertoo ajankohtaistatulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskuksen kehittämisestä tukemaan ennalta ehkäisyä.

Liike edistää ajattelua – viime vuonna hyvää palautetta saanut jumppaosuus jälleen mukana aamupäivässä! Ohjelmassa myös ajattelua stimuloiva hengähdyshetki Kuopion kaupunginorkesterin musiikin parissa.

Webinaariin ovat tervetulleita hyvinvoinnin edistämisen asiantuntijat, päätöksentekijät, järjestötoimijat ja kaikki hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneet.

Seminaari on maksuton.  

Ilmoittautuminen seminaariin 14.6.2021 mennessä tästä linkistä.


Sisältö päivitetty 24.02.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons