Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö vahvistaa nuorten ilmasto-osallisuutta ympäristöministeriön rahoittamalla kokeilulla

Kuntoutussäätiölle on myönnetty ympäristöministeriön jatkorahoitus syksyllä 2020 alkaneeseen Kasvishävikki voimavaraksi naapurustoon -kokeiluun. Länsi-Helsingissä toteutetussa kokeilussa vahvistettiin järjestöjen, koululaisten, nuorten ja asukkaiden ilmasto-osallisuutta uudella tavalla. Kokeilussa mm. jaettiin hiilineutraalisti noin 600 annosta hävikkiruokaa ja ratkottiin hävikkiongelmaa kouluissa oppilaiden osallisuutta vahvistamalla. Kuntoutussäätiön kokeiluun yhdistetään jatkokokeilussa oppeja Palmia Oy:n ja Hämeenlinnan kaupungin kokeilusta. Jatkokokeilun nimi on: ”Hävitetään meidän koulun hävikki!” – oppilaat edistämässä hävikitöntä ja kestävää kouluruokailua.

Vuonna 2021 toteutuvan jatkokokeilun tavoite on skaalata kehitettyjä toimintamalleja. Tavoitteena on vahvistaa kouluissa tehtävää ilmastotyötä tukemalla opettajien valmiuksia kestävän kehityksen kasvatuksessa. Hämeenlinnan kaupungin ilmastotyön tavoitteena on kestävän elämäntavan opinpolku, joka tarkoittaa kestävän kehityksen tietojen ja taitojen opettamista ja ekososiaalisen sivistyksen vahvistamista aina varhaiskasvatuksesta korkealle asteelle. Hämeenlinnan sekä Helsingin kaupungin ilmastotavoitteissa kouluruokailuiden hiilijalanjäljen pienentäminen on keskeinen osa-alue.

Lue lisää Kuntien ilmastoratkaisut -kokeiluista ympäristöministeriön tiedotteesta

Lataa Kuntoutussäätiön julkaisu ”Kasvishävikki voimavaraksi naapurustoon -toimintamalli koulujen hävikkiruokaongelman ratkaisuun” (pdf)

Lisätietoja

Tuuli Vilhunen
Kuntoutussäätiön tutkija
Puh. 044 7813 101
tuuli.vilhunen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 24.02.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons