Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön julkaisu: Kasvishävikki voimavaraksi naapurustoon -toimintamalli koulujen hävikkiruokaongelman ratkaisuun

Syksyllä 2020 Kuntoutussäätiön aluetyö toteutti kokeiluhankkeen, jonka pohjalta julkaistaan nyt toimintamalli. Kuntoutussäätiön kehittämä Kasvishävikki voimavaraksi naapurustoon -toimintamallin avulla voidaan vastata kestävän kehityksen haasteisiin kunnissa ja järjestöissä. Mallissa järjestöt vastaanottavat ravitsemuspalveluiden tarjoiluhävikkiä ja tarjoilevat sen alueen asukkaille ja kohderyhmilleen. Toiminnassa koululaisten ja muiden kuntalaisten tietoisuus ruuan hiilijalanjäljestä lisääntyy, ja he pystyvät vaikuttamaan ympäristökysymyksiin. Kokeiluhanketta ja mallin kehittämistä rahoitti ympäristöministeriö.

Kasvishävikki voimavaraksi naapurustoon -toimintamalli koulujen hävikkiruokaongelman ratkaisuun -julkaisu (pdf) sisältää taustoituksen ja käytännön ohjeita hävikkiruokaongelman ratkaisemiseen sekä oppimateriaalin koulujen käyttöön.

Mallin lähtökohta on alueellisuudessa. Toiminnassa sosiaalisiin ja ekologisiin haasteisiin voidaan löytää ratkaisuja ihmisten arjessa naapurustoissa. Mallia voivat soveltaa erilaiset organisaatiot omaan toimintaansa. Toimintamalli pohjautuu Kuntoutussäätiön aluetyön malliin (pdf).

Lisätietoja

Tuuli Vilhunen
aluetyön koordinaattori
tuuli.vilhunen@kuntoutussaatio.fi
044 7813 101


Sisältö päivitetty 24.02.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons