Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö, Tampereen kaupunki ja Vantaan kaupunki vetoavat päättäjiin ja sidosryhmiin digikuntoutuksen jatkamiseksi kuntouttavassa työtoiminnassa

Aiemmin digikuntoutuksen mahdollisuutta ei kuntouttavassa työtoiminnassa ole ollut. Koronavirusepidemia on muuttanut tilannetta dramaattisesti.

Kunnat ja palvelutuottajat ovat tarttuneet digin mahdollisuuksiin nopeasti, minkä johdosta on syntynyt paljon myönteisiä asiakaskokemuksia, innovaatioita ja kuntoutumista.

Kuntouttavassa työtoiminnassa siirtymä digiin on tehty pitkälti ihmisten arkeen jo muutoinkin kuuluvia välineitä hyödyntäen. Käytössä ovat olleet kokoustyökalut, Chat-keskusteluryhmät, tekstiviestit ja monet muut ihmisille tutut välineet. Vaikka muutos on ollut nopea ja vaatinut paljon joustavuutta ja harjoittelua, on se ollut myös iso mahdollisuus niin kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille, kaupungeille kuin palvelutuottajillekin.

Digi kuuluu kaikille, eikä ketään ole perusteltua jättää digitalisaatiokehityksen ulkopuolelle. Digitalisaatio kuroo umpeen erilaistumiskehitystä, kun sen välineet valjastetaan viisaasti. Tämä on myös taloudellisesti kestävää. Perusteita vanhaan palaamiseksi ei ole.

 

Regina Saari, työllisyysjohtaja, Tampereen kaupunki

Anu Tirkkonen, palvelupäällikkö, Vantaan kaupunki

Soile Kuitunen, toimitusjohtaja, valt.tri., Kuntoutussäätiö

Lue koko vetoomus PDF-muodossa tästä.


Sisältö päivitetty 17.06.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons