Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö aloittaa syksyllä Yhteisöjen hiilijalanjälkeä pienentämässä—Kasvishävikki voimavaraksi naapurustoon -kokeiluhankkeen

Kuntoutussäätiön koordinoima kokeiluhanke ”Yhteisöjen hiilijalanjälkeä pienentämässä—Kasvishävikki voimavaraksi naapurustoon” on yksi ympäristöministeriön avustuksen saaneista hankkeista. Ympäristöministeriö rahoittaa osana Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmaa eri puolella Suomea kymmentä kokeiluhanketta, jolla tuetaan kuntien ilmastotavoitteita.

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin ruoka-avun kehittämishankkeen, Palmia oy:n, koulujen ja muiden paikallisten, eli Kannelmäen ja Malminkartanon, toimijoiden kanssa. Kokeiluhankeen monipuolinen yhteistyö, joka lähtee asuinalueiden tarpeista käsin, mahdollistaa koulujen hävikkiruoan uudenlaista hyödyntämistä. Hankkeella lisätään alueen asukkaiden terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia ja tuetaan samalla kuntien ilmastotavoitteita. Koululaiset ovat tärkeä osa hanketta. Kokeilemme, miten he voivat olla mukana luomassa muutosta hävikkiruokailun ja ruokailutottumusten kulttuuriin.

Kokeiluhanke toteutetaan syys–joulukuussa 2020. Tarkempaa tietoa hankkeen sisällöstä on Kokeilun paikka -palvelun sivulla ja tietoa rahoituksesta Ympäristöministeriön tiedotteessa.

Lisätietoja

Tuuli Vilhunen
aluetyön koordinaattori
tuuli.vilhunen@kuntoutussaatio.fi
044 7813 101


Sisältö päivitetty 16.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons