Suoraan sisältöön

Tunne voimavarasi — Ikääntyvien omaishoitajanaisten aggressio voimavaraksi

Kuntoutussäätiö toimii osatoteuttajana tämä keväänä käynnistyneessä Tunne voimavarasi -hankkeessa. Hanke auttaa ikääntyviä omaishoitajanaisia, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Hankkeella edistetään omaishoitajanaisten hyvinvointia ja jaksamista sekä ehkäistään omaishoitosuhteissa tapahtuvaa kaltoinkohtelua. Tavoitteena on myös, että järjestötyöntekijöiden, vapaaehtoisten ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tieto ja osaaminen väkivallan tunnistamiseksi, kohtaamiseksi ja väkivallan puheeksi ottamiseksi lisääntyvät. Hankkeessa kehitetään, toteutetaan ja otetaan käyttöön ikääntyvien omaishoitajanaisten väkivaltaa ehkäisevä interventio.

Tunne voimavarasi on STEA:n tukema kehittämishanke, joka toteutetaan vuosina 2020-2022. Kyseessä on Miina Sillanpään Säätiön, Maria Akatemian, Kuntoutussäätiön ja Omaishoitajaliiton yhteishanke, jota koordinoi Miina Sillanpään Säätiö.

Lisätietoja hankkeesta Kuntoutussäätiössä:

Henna Harju
tutkija, arvioitsija
p. 044 781 3151

Farid Ramadan
tutkija
p. 044 781 3169


Sisältö päivitetty 29.04.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons