Suoraan sisältöön

Kuntoutus on yli 2 miljardin euron hyvinvointi-investointi, joka ansaitsee vahvan aseman tulevissa sote- ja sotu-uudistuksissa

Perhe- ja peruspalveluministeri järjesti 26.2.2020 kuntoutuksen pyöreän pöydän keskustelun STM:ssä. Paikalla oli yli 40 kuntoutuksen asiantuntijaa, päättäjää ja kehittäjää.

Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen käytti tilaisuudessa puheenvuoron kuntoutuksen merkityksestä erityisesti haastavassa asemassa olevien ihmisten näkökulmasta. Kuitunen peräänkuulutti kuntoutusjärjestelmän uudistamista niiltä osin kun järjestelmän puutteet ja ongelmat ovat merkittävimmät. Kuntoutus toimii heikoimmin niiden ihmisten kohdalla, joilla on moninaisia ja monialaisia hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden pulmia. Tällaisia ryhmiä ovat erityisesti monisairaat, pitkäaikaistyöttömät, maahanmuuttajat ja nuoret. Myös ikääntyvien ja vanhusten toimintakykykuntoutus tarvitsee paljon uudistamista.

Kiurun pyöreän pöydän keskustelut jatkuvat seuraavalla tilaisuudella vielä kevään 2020 aikana.

Lue koko puheenvuoro tästä

Lisätietoa:

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 02.03.2020

Jaa sivu!

Simple Share Buttons