Suoraan sisältöön

Tutkimuksemme: Eläinavusteinen kuntoutus sopii erinomaisesti lapsille ja nuorille, joilla on vaikeuksia sitoutua hoitoon

Kuntoutussäätiön citykanat ovat ilahduttaneet läsnäolollaan jo parin kesän verran.

Kelan Kuntoutussäätiöltä tilaama selvitys vahvistaa, että eläinavusteista kuntoutusta voidaan käyttää osana esimerkiksi oppimisvaikeuksien, neuropsykiatristen häiriöiden ja erilaisten kehityshäiriöiden kuntoutuksessa, uutisoi Yle.

Eläimet voivat olla mukana myös aikuisten mielenterveys- ja päihdetyössä sekä muistisairaiden hoidossa.

Kuntoutussäätiön toteuttaman tutkimuksen mukaan eläinavusteiset menetelmät sopivat erityisen hyvin sellaisille lapsille ja nuorille, joilla on vaikeuksia sitoutua hoitoon. Eläin motivoi harjoittelemaan, ja sen käyttö saattaa jopa nopeuttaa terapiaprosessia.

Lue koko uutinen täältä.


Sisältö päivitetty 24.08.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons