Suoraan sisältöön

Työvoitto järjestöille ja kuntoutujille: Kansalaisjärjestöjen työllistymistä tukeva toiminta aktiivimallin piiriin

Kuva: www.kutu.fi

Hallitus parantaa työttömien mahdollisuuksia täyttää niin kutsutun aktiivimallin mukaiset edellytykset. Aktiivisuudeksi katsotaan myös kansalaisjärjestöjen yksin tai yhdessä järjestämä työllistymistä tukeva toiminta. Edellytyksenä on, että toimintaa rahoitetaan julkisista varoista tai TE-toimisto on todennut toiminnan työllisyyttä tukevaksi.

Kuntoutussäätiön hanke kuntouttavan työn uudistamiseksi (KUTU) on tällaista toimintaa. Hankkeessa luodaan uusia työllistymismalleja, jotka täydentävät valtion, kuntien ja yksityisen sektorin toimintaa. KUTU-hankkeeseen hakeudutaan vapaaehtoisesti ja ilman taloudellista etuutta. Osallistujat saavat yksilöllistä tukea työelämän valmiuksien parantamiseen sekä työn etsintään. Hanke on kehittämis- ja kokeiluvaiheessa suunnattu pääkaupunkiseudun pitkäaikaistyöttömille. Pyrkimyksenä on levittää se myöhemmin muualle Suomeen.

”Olemme tyytyväisiä kuntoutujien ja muiden työtä oma-aloitteisesti hakevien työttömien puolesta, että heidän osoittamansa aktiivisuus ja sitoutuminen tunnistetaan nyt hallituksen päätöksen mukaisesti aktiivimallin kriteerit täyttäväksi”, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen sanoo.

”Meille tärkeintä on asiakaslähtöisyys ja -asiakaskokemus. Toimintamme on kiinnostanut ihmisiä koska se on kansalaisjärjestön toteuttamaa toimintaa, kuulemme asiakasta ja tarjoamme henkilökohtaista tukea ja sparrausta”, Kuitunen jatkaa.

KUTU-hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Lisätietoa

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 06.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons