Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön johtama tutkimus: Työmotivaatio on työnantajalle tärkeämpää kuin 100-prosenttinen työkyky

Suurin osa yrityksistä pitää työmotivaatiota tärkeimpänä kriteerinä ja ominaisuutena, vaikka työnhakijana on osatyökykyinen henkilö.

Rekrytointiprosessin tueksi yritykset toivoisivat enemmän tietoa sekä työnhakijana olevan osatyökykyisen henkilön osaamisesta että rajoitteista, jotka työnantajan näkökulmasta vaikuttavat tuottavuuteen.

Nämä tiedot käyvät ilmi juuri valmistuneesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin työnantajien halukkuutta palkata osatyökykyisiä henkilöitä. Yrityksiltä kysyttiin myös, mitkä keinot lisäisivät niiden halua palkata osatyökykyisiä.

Tutkimuksen tekivät Kuntoutussäätiö ja Mikko Kesä Oy.

”Kuntoutussäätiön tavoitteena on tukea kuntoutujien ja osatyökykyisten työelämäintegraatiota sen kaikilla tasoilla. Tässä tavoitteessa yksi kaikkein keskeisimmistä välineistä on kuulla ja ymmärtää työnantajien ajattelua, heidän toiveitaan ja kokemuksiaan”, taustoittaa Kuntoutussäätiön yhteyspäällikkö Mika Ala-Kauhaluoma tutkimusta säätiön näkökulmasta.

Tutkimuksen perusteella vaikuttaa siltä, että asenteet osatyökykyisyyttä kohtaan ovat muuttumassa myönteisimmiksi: vamma tai sairaus ei ole ratkaiseva tekijä uusia työntekijöitä palkattaessa.

Lue koko tiedote STM:n verkkosivuilta. >>

 


Sisältö päivitetty 03.11.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons