Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö arvioi eri toimijoiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta Hyvän Mitta -hankkeessa

Arvo-liiton koordinoimassa ja pääosin ME-säätiön rahoittamassa Hyvän Mitta -hankkeen ensimmäisessä vaiheessa pureuduttiin yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arviointiin. Pääpaino oli mittaamisen haasteeseen tarttuminen.

Kuntoutussäätiö toimi arvioitsijana Espoon Järjestöjen Yhteisö ry:n, Nummelan Palloseuran ja Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen osahankkeissa.

Keskeisenä Hyvän mitan tuloksena oli yhteisen vaikuttavuusketjun tuottaminen. Vaikutusten arviointi rakentuu askel kerrallaan yhteiskunnallisten tarpeiden ja selkeän tavoitteenasettelun pohjalta.

Hyvän mitta -hanke kartoitti yhteiskunnallisten vaikutusten arvioinnin tasoa Suomessa ja paljon kaivattu yhteinen vuoropuhelu eri toimijoiden kesken kehitti arviointityötä edelleen. Tuloksellisuutta edistävää dialogia ja arviointimenetelmien kehittämistä jatketaan eri toimijatahojen kesken Hyvän mitan kakkosvaiheessa tulevana syksynä.


Me-säätiö, Sitra, Veikkaus, STEA, opetus- ja kulttuuriministeriö ja ARVO ryhtyivät vuosi sitten selvittämään, minkälaisia vaikutuksia erilaiset yhteiskunnalliset toimijat, yritykset ja järjestöt todellisuudessa saavat aikaiseksi. Hyvän mitta -hanke kokosi ensimmäistä kertaa yhteen tärkeimmät yhteiskunnallista hyvää edistävät rahoittajatahot arvioimaan resurssien vaikuttavaa käyttöä.

Hyvän mittaan valikoitui joukko yhteiskunnallisia haasteita ratkovia toimintoja liikuntaharrastuksista vertaistukeen, syrjäytymisen ehkäisemisestä asuinalueiden yhteisöllisyyden vahvistamiseen. Näitä eri hankkeita arvioimaan kutsuttiin arvioitsijatahoja: Nordic Healthcare Group, Ramboll, Owal Group, Kuntoutussäätiö, Vaikuttava yritys ja Synergos.Sisältö päivitetty 16.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons