Suoraan sisältöön


Tutkijablogi

Tulevaisuuskioski auttaa ilman kynnyksiä ja diagnooseja

Kuntoutus on tehokkainta ja vaikuttavinta silloin, kun se on osa ihmisten normaalia arkea. Kuntoutuksen isoin megatrendi on irrottautuminen ajasta ja paikasta. Lukuisat hyvinvointipalvelut toimivat jo nyt tällä tavoin. Lääkärit ottavat vastaan Skypessä, terveydenhoitajat neuvovat koululaisia ilman erillisiä ajanvarauksia ja tiettyyn paikkaan kiinnittymistä.

Kuntoutussäätiö on kuntoutuksen suunnannäyttäjänä ottanut käyttöön alustan, jossa ei ole kynnyksiä ja joka toimii jatkossa ajasta ja paikasta riippumattomasti. Ideana on auttaa kuntoutujia sosiaalisella, digitaalisella ja fyysisellä vuorovaikutuksen kentällä. Fyysinen kenttä sijoittuu Kuntoutussäätiön Malminkartanon tiloihin, Pakarituvantien 4:n ala-aulaan. Fyysiseen tilaan ei varata aikaa, ja se on avoin kenelle tahansa. Digitaaliset vuorovaikutuksen kentät ovat helppokäyttöisiä, ja ne toimivat esimerkiksi WhatsAppissa, Facebookissa ja chatissa. Sosiaaliset vuorovaikutuksen kentät kiinnittyvät uudenmuotoisiin työpajoihin, joihin voi osallistua omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Halutessaan asiakkaalle voidaan rakentaa työkokeilujen sarja, jossa voi kokeilla eri sisältöisiä työpajoja muutaman viikon jaksoissa.

Tulevaisuuskioskissa konseptoidaan Kokeilujen Kesän aikana kiertävää psykologia ja lyhytkestoista interventiota, joka auttaa erityisesti työelämän ulkopuolella löytämään uusia mahdollisuuksia ja rakentamaan inspiroivaa tulevaisuussuunnitelmaa. Some-sosionomi taas ottaa käyttöön useita digitaalisia välineitä, jolloin palvelun saa helposti ja kustannustehokkaasti. Kuntoutussäätiön ammattilaiset auttavat osana tulevaisuussuunnittelua myös monien käytännön pulmien ratkomisessa, esimerkiksi asumiseen, kuntoutuspalveluihin ja terveyshaasteisiin liittyen.

Tulevaisuuskioskissa ei diagnosoida eikä arvostella. Tähtäin on tulevaisuudessa ja omien kiinnostuksen kohteiden tunnistamisessa. Tällaiset kynnyksettömät ja ei-diagnoosilähtöiset palvelut tulevat olemaan valtavirtaa joidenkin vuosien päästä, mutta Kuntoutussäätiössä tällainen on totta jo nyt.

Teksti

Soile Kuitunen
Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


Jaa sivu!

Simple Share Buttons