Suoraan sisältöön

#Puurohaaste’essa Marianne Heikkilä – tehdään yhdessä hyvää

Tuorepuuro á la Marianne Heikkilä ja Martat

Puurohaaste on osa Kuntoutussäätiön Kokeilujen Kesää. Teemme läpi kesän ruokaan ja elämyksiin liittyviä kokeiluja kolmen viikon sprinteissä. Puurohaasteessa tarjoamme mahdollisuuden valmistaa ja tarjoilla aamupuuron Kuntoutussäätiön ravintola Muodossa kuntoutuja-asiakkaillemme, ja muille aamupalalle tuleville.

Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä tarttui #puurohaaste ’eseen 19.7.2017. Marianne valmisti yhdessä Kuntoutussäätiön väen kanssa Marttojen kotimaisen satokauden tuorepuuron.

 

Marianne Heikilä valmistaa tuorepuuron ammattilaisen ottein.

Marttojen kotimaisen satokauden tuorepuuro

riisimaitoa/kookosmaitoa
hunajaa
1½ dl Chia-siemeniä
raastettua sitruunankuorta
kotimaisia pakastevadelmia tai tuoreita vadelmia
sitruunamelissaa
mustikoita ja vadelmia päälle

Sekoita maito ja hunaja keskenään. Lisää chia-siemenet ja raastettu sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia.  Soseuta vadelmat.

Sekoita puuromassa tasaiseksi ja annostele vadelmasoseen kanssa astioihin. Laita yöksi kylmään ja nauti seuraavana päivänä tuoreiden vadelmien kanssa.

 

 

 

Ota vastaan puurohaaste

Puurohaasteessa sinulla on mahdollisuus tehdä hyvää! Tarjoamme mahdollisuuden valmistaa ja tarjoilla aamupuuron Kuntoutussäätiön ravintola Muodossa kuntoutuja-asiakkaillemme, ja muille aamupalalle tuleville. Puuroa on kesän aikana tarjolla arkiaamuisin klo 8.30–9.30, hinta 1 €.

Riittää, kun kerrot meille mitä puuroa haluat tarjota, millä mausteilla ja millä reseptillä valmistaen, ja olet hetken aikaa sitä valmistamassa ja/tai tarjoamassa haluamanasi päivänä. Koska haluamme tehdä hyvää näkyväksi, teemme Sinusta ja lempipuurostasi tarinan säätiön viestintäkanaviin levitettäväksi.

Ensimmäisinä haasteen ottivat vastaan tiedeasiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smith valtioneuvoston kansliasta 17.7.2017 ja toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä Marttaliitosta 19.7.2017.

Ota rohkeasti haaste vastaan! Laita mailia Tarja Heinoselle (Tarja.heinonen@kuntoutussaatio.fi). Autamme sinua kaikissa käytännön asioiden järjestelyissä.

Puurohaaste on osa Kuntoutussäätiön Kokeilujen Kesää. Teemme kokeilujemme tulokset näkyviksi erityisesti Twitterin @Satatarinaa -kanavassa. Kokeilujen Kesä on osa valtioneuvoston kanslian rahoittamaa 100 nuorta, 105 päivää -hanketta ja Suomi 100 -juhlavuotta. Puurohaaste tekee näkyväksi puuron monipuolisuutta, terveellisen ruoan merkitystä hyvinvoinnille ja kuntoutumiselle sekä osallistaa kuntoutujat yhteiseen tekemiseen.


 

Lisätiedot

Heinonen Tarja

Tiiminvetäjä, suunnittelija (kuntouttavat työpajat, projektityö)

044 781 3170 | etunimi.sukunimi@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 19.07.2017

Jaa sivu!


Kommentoi artikkelia

Simple Share Buttons