Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiössä kuhisee: Kiinnostavaa kuntoutusta kokeiluilla!

Teemme kesän 2017 aikana aivan uudenmuotoisia kuntoutuskokeiluja. Pontimena tähän on kasvava halu edistää kokeilukulttuuria, joka näkyy muun muassa hallituksen kärkihankkeena Kokeileva Suomi. Meillä Kuntoutussäätiössä on luonnollisesti tarve löytää uusia malleja, joilla kuntoutuspalveluja saadaan levitettyä niille, jotka eivät muutoin ehkä hakeutuisi näiden palvelujen piiriin.

Rakennamme rohkeudella, emme rahalla

Kuntoutuksen kokeiluissa mielikuvitus ja ideointi ovat valttia. Kokeilut testataan nopeina parin kolmen viikon jaksoina. Jotkut kokeiluista kuihtuvat pois, kestävimmät jatkavat elämäänsä uutena kuntoutuksen muotona.

Raha ei ole eikä saa olla kokeilevan kuntoutuksen rakennusmateriaali. Sitä on sen sijaan kyky soveltaa olemassa olevia ratkaisuja, rohkeus lähestyä ihmisiä ’turuilla ja toreilla’, avoimuus poikkeaville ajatuksille ja sovellutuksille. Kokeilut voivat olla vaikkapa uusien taitojen oppimista ravintolapalveluissa, tapahtumajärjestelyissä tai digimaailman valmiuksissa.

Aivan ytimessä on se, että osallistuvat henkilöt saavat rohkeutta toteuttaa omaa osaamistaan ja omia halujaan uuden työn luomisessa. He saavat työkaluja ja tukea kertoa näistä. Heidän luottamuksensa pärjäämiseensä murroksessa olevilla työmarkkinoilla kasvaa.


Kuntoutussäätiön kokeilijoiden tiimi tarjoaa tilat ja tukea tässä kokeilujen kesässä sekä Living Labissamme (Linda Praulina, 044 781 3182) että Porvoon Tulevaisuudenkioskissa (Iikka Tuominen, 040 823 1303), kohderyhmänä aluksi erityisesti Porvoon, Espoon ja Vantaan pitkäaikaistyöttömät.

Osallistujien kokemuksista löytyy lisää tietoa esimerkiksi blogeista Sata tarinaa ja Silta työelämään. Myös Twitterissä (Sata tarinaa, Silta työelämään) on liikennettä. Näissä voi osallistua keskusteluun tunnisteella #kokeilujenkesä. Kannattaa seurata myös Kuntoutussäätiön verkkosivuja.

Rohkeus vie eteenpäin ja yli! Tule mukaan uuteen, erilaiseen kuntoutuksen maailmaan.


Kerron mielelläni lisää – otathan yhteyttä!

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 08.11.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons