Suoraan sisältöön

Tulevaisuudessa tarvitaan entistä itsenäisempää työotetta ja itsensä johtamisen taitoja

Opteam ja Kuntoutussäätiö käynnistivät  tammikuussa 2017 Työ Elämään -kilpailun, jossa tavoitteena on synnyttää ja kehittää Suomeen uudenlaisia, työllistämistä edistäviä palveluja. Kilpailuun saatiin määräaikaan mennessä 37 rohkeaa ja ennakkoluulotonta työllistämisehdotusta muun muassa kokemusasiantuntijoilta ja opiskelijoilta.

Kilpailu huipentuu Kuntoutussäätiön järjestämillä Kuntoutuspäivillä 9.6. Kulttuuritehdas Korjaamolla, Helsingissä.

Lue ohesta kilpailun tuomaristoon kuuluvan OP Ryhmän henkilöstöjohtaja Outi Taivaisen sekä esiraatiin kuuluvan OP:n työhyvinvoinnin asiantuntijapäällikkö Pia Donoghuen näkemyksiä tulevaisuuden työstä.


Outi Taivainen.

”Kaikki työllistämistä tukevat toimenpiteet jotka tukevat työllistymistä ja ihmisten pysymistä työelämässä digitaalisessa ja työelämän murroksessa, ovat positiivisia”, OP Ryhmän henkilöstöjohtaja Outi Taivainen sanoo.

Tästä lähtökohdasta hän sekä OP:n työhyvinvoinnin asiantuntijapäällikkö Pia Donoghue haluavat tuoda oman panoksensa Työ Elämään -kilpailuun. Siinä haetaan uusia työllisyysratkaisuja vastaamaan tämän hetken ja tulevaisuuden työn haasteisiin. Outi toimii kilpailun tuomarina, Pia puolestaan kuuluu esiraatiin.

”Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee kilpailuun mukaan. Koskaan ei voi tietää, mikä on juuri se paras ratkaisu. Toisaalta, usein hyvistä vaihtoehdoista muodostuu yhdessä se paras ratkaisu”, Pia Donoghue sanoo.

Työelämän muutos on haaste, etenkin digitalisaatio on muokannut ja tulee muokkaamaan työtä yhteiskunnassa. Molemmat uskovat digitalisaation mahdollisuuksiin luoda uudenlaista työtä, vaikka osa vanhasta työstä tulee katoamaan sen myötä.

Pia Donoghue.

”Työelämän kiperin haaste onkin siinä, että työllistymisen lisäksi on mietittävä, miten nykyinen työllisten joukko pysyy töissä”, Outi Taivainen pohtii.

Työn muuttuessa tarvitaan entistä itsenäisempää työotetta ja itsensä johtamisen taitoja.

”Työn muutos näkyy jo rekrytoinnissa, jossa ei voida luvata täysin muuttumatonta työnkuvaa seuraavaksi viideksi vuodeksi”, Pia Donoghue kertoo.

Työ on muuttunut ja tulee muuttumaan, mutta on asioita, jotka pysyvät samoina. Muutoksen vauhti on ehkä kiihtynyt, mutta on mahdollista olla aktiivisena osana muutosta, eikä vain ”lastuna laineelle,” kuten Pia Donoghue toteaa.


Sisältö päivitetty 28.05.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons