Suoraan sisältöön

Selvitämme, haluaako työnantaja palkata osatyökyisen

Millä osatyökykyiset voisivat tulla työnantajan näkökulmasta houkuttelevammaksi ryhmäksi rekrytointia ajatellen? Mitkä tekijät ovat mahdollistaneet itse työn ja tekijän onnistuneen kohtaamisen?  Mitkä tekijät yrityksen strategiassa ja tavoitteissa sekä liiketoiminnassa ja tuotannossa ovat tukeneet ja mahdollistaneet osatyökykyisten palkkaamista?

Näitä tutkitaan Kuntoutussäätiön johdolla Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rahoittamassa valtakunnallisessa tutkimuksessa.

”Työnantajien kiinnostus ja halukkuus palkata osatyökykyisiä osatyökykyisten rekrytoinnille voi erilaisissa kyselyissä kohota prosentuaalisesti suureksi.  Kiinnostus ja halukkuus eivät kuitenkin näytä kuitenkaan realisoituvan työpaikoiksi osatyökykyisille. Päähuomio selvityksessä kiinnitetäänkin yrityksiin, jotka ovat jo menestyksekkäästi työllistäneet osatyökykyisiä”, Kuntoutussäätiön yhteyspäällikkö Mika Ala-Kauhaluoma sanoo.

Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa tehdään kysely osatyökykyisiä rekrytoineille yrityksille. Lisäksi tehdään case-haastatteluja, joissa mukana ovat yrityksen edustaja, osatyökykyiset työntekijät sekä mahdolliset yrityksen työnvälityskumppanit sekä rekrytointitilanteiden havainnointia.


Ala-Kauhaluoma Mika

Yhteyspäällikkö, VTT

044 781 3096 | mika.ala-kauhaluoma@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 06.03.2017

Jaa sivu!

WordPress PopUp Plugin
Simple Share Buttons