Suoraan sisältöön

Tervetuloa Työ Elämään -kilpailun esiraatiin, Sanna Salminen!

”Miten oppimista voitaisiin helpottaa ja tutkintojen suorittamista viedä vielä entistä lähemmäs työelämää?”

Kerrotko työstäsi, Sanna.

Mahdollistan ja teen haaveista todellisia!

Työskentelen asiakkuusjohtajana Opteamissa työkykyjohtamisen palveluissa.  Meillä on täällä lähes 30 ammattilaista, jotka tuottavat mm. työeläkekuntoutuksen palveluita työeläkeyhtiöille. Vuosittain mahdollistamme satoja työhön paluun polkuja henkilöille, joiden osalta on ajankohtaista alan, ammatin tai tehtävien vaihto yhteistyössä työeläkeyhtiöiden ja yritysten kanssa.  Johdan, kehitän, konsultoin ja valmennan.

Koko työhistoriani olen ollut aina tekemisissä palveluiden kehittämisen parissa. Työeläkeyhtiössä sain myös näköalapaikalta olla mukana seuraamassa työelämän muutoksia ja miettimässä erilaisia ratkaisuja niin henkilöasiakkaille, kuin yrityksillekin. Siinä sivussa olin mukana vahvistamassa myös oman henkilöstömme osaamista tulevaisuuden työelämän tarpeita vastaamaan.  Ja ennen työeläkeyhtiötä hankin pitkän oppimäärän suomen sosiaaliturvan kiemuroista työskennellen Kelassa eri tehtävissä.

Miten sinun mielestäsi työllistämispalveluita tulisi kehittää?

Askeleen edellä, kestäviä ratkaisuja!

Työllistämispalveluissa kaikista tärkeintä on ratkaisujen kantavuus juuri niin pitkälle kuin on tarpeen. Työelämän muutoksia täytyisi osata ennustaa ja arvioida jatkuvasti millaista osaamista työmarkkina tarvitsee ja mitä työmarkkinassa tulee tapahtumaan lyhyellä, mutta myös pitkällä aikavälillä. Eri toimijoiden välinen yhteistyö on kulunut fraasi, mutta edelleen kehitettävää ja parannettavaa on, huomioiden erityisesti asiakkaiden näkökulma.

Haastaisin myös miettimään, millaisia ammatillisen kuntoutuksen keinoja esimerkiksi tullaan tarvitsemaan jatkossa työhön paluun polkujen rakentamisessa. Palvelevatko nykyiset keinot myös tulevaisuuden työmarkkinaa ja muuttuvia ammatteja?

Yhä useammin työhön paluun polku tapahtuu lisäkoulutusten tai tutkinnon suorittamisen kautta, sillä kovin montaa ammattia tai tehtävää ei ole enää, joissa ei edellytettäisi joko erittäin vahvaa kokemusta tai koulutuksen mukanaan tuomaan pätevyyttä. Miten oppimista voitaisiin helpottaa ja tutkintojen suorittamista viedä vielä entistä lähemmäs työelämää?

Sana on vapaa.

Vaikuttamisen paikka!

Toivottavasti saamme mahdollisimman paljon osallistujia, kauan kypsyneitä ajatuksia, mutta myös raakoja ideoita. Tässä on tuhannen taalan paikka synnyttää yhteistyössä vahvojen ammattilaisten kanssa merkityksellisiä tekoja työelämään.


Tervetuloa tuomariksi –sarjassa esitellään tuomarit ja esiraadin jäsenet, jotka valitsevat Opteamin ja Kuntoutussäätiön järjestämän Työ elämään -kilpailun voittajan.

Kilpailu on osa Kuntoutussäätiön järjestämiä Kuntoutuspäiviä.
Ilmoittaudu Kuntoutuspäiville tästä Early bird -hinnalla!

 

 


Sisältö päivitetty 23.02.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons