Suoraan sisältöön

Tervetuloa Työ Elämään -kilpailun esiraatiin, Satu Tuomimäki!


”Jokainen tapaus on erilainen ja näin ollen myös jokainen kuntoutussuunnitelma ja lopputulos on yksilöllinen.”

Kerrotko työstäsi, Satu.

Olen työskennellyt lähes koko työurani ajan (ammatillisen) kuntoutuksen parissa. Tällä hetkellä työskentelen Työeläkevakuutusyhtiö Varmassa kuntoutusasiantuntijana. Tehtäviini kuuluu ohjaaminen ja neuvominen työeläkekuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä. Vastaan kuntoutushakemusten ratkaisemisesta ja osallistun kuntoutussuunnitelmien laadintaan yhdessä kuntoutujien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Aiemmin olen työskennellyt mm. ammatillisen kuntoutuksen ohjaus- ja neuvontapalvelujen kehittämistehtävissä tehden työn kehittämisen ohessa konkreettista kuntoutuksen suunnittelutyötä yhdessä kuntoutuja-asiakkaiden kanssa.

Olen työskennellyt myös vaikeavammaisten kuntoutuksen parissa eri organisaatioissa, sekä kuntoutuksen lehtorina.

Ammatillisen kuntoutuksen suunnittelun pohjana on aina kuntoutujan yksilöllinen tilanne, jonka pohjalta lähdetään miettimään vaihtoehtoja työelämässä jatkamiseen tai sinne palaamiseen. Jokainen tapaus on erilainen ja näin ollen myös jokainen kuntoutussuunnitelma ja lopputulos on yksilöllinen.

Miten sinun mielestäsi työllistämispalveluita tulisi kehittää?

Katson työllistymiskysymyksiä työeläkekuntoutuksen näkökulmasta. Käytössämme on mahdollisuus tarvittaessa hankkia kuntoutuja-asiakkaalle yksilöllinen urasuunnittelupalvelu työssäjatkamisen vaihtoehtojen löytämiseksi. Käytännössä kuntoutuja tapaa urasuunnittelijaa esim. kerran viikossa ja realistinen suunnitelma  pyritään saamaan aikaan muutaman kuukauden kuluessa.

Konkreettisen suunnitelman syntymisen jälkeen suunnitelman työkyvyllinen sopivuus kuntoutujalla voidaan varmistaa työkokeilun avulla. Tarkastellessani työllistämispalveluita suhteessa työeläkuntoutuksen ohjausprosesssiin mietin, hyötyisivätkö työllistämispalveluidenkin asiakkaat tämäntyyppisestä palvelusta.

On hienoa, että asioita halutaan kehittää näin innovatiivisesti kuten tässä hankkeessa. Ja on todella mukavaa saada olla mukana.


Tervetuloa tuomariksi –sarjassa esitellään tuomarit ja esiraadin jäsenet, jotka valitsevat Opteamin ja Kuntoutussäätiön järjestämän Työ elämään -kilpailun voittajan.

Kilpailu on osa Kuntoutussäätiön järjestämiä Kuntoutuspäiviä.
Ilmoittaudu Kuntoutuspäiville tästä Early bird -hinnalla!


Sisältö päivitetty 30.01.2017

Jaa sivu!

Simple Share Buttons