Suoraan sisältöön

Oppimiskahviloissa voit keskustella asiantuntijan kanssa oppimisvaikeuksista

Kuntoutussäätiön tulevaisuuskioskissa järjestetään aikuisille kerran kuussa avoimia oppimiskahviloita, joissa vapaamuotoisesti keskustellaan oppimiseen liittyvistä kysymyksistä Kuntoutussäätiön asiantuntijoiden ja toisten osallistujien kanssa.

Kahviloiden keskusteluiden keskeisenä aiheena ovat kehitykselliset oppimisvaikeudet – tunnistetut tai tunnistamattomat. Myös muistin tukemiseen ja muistamiseen vaikuttavat asia ovat olleet esillä.

Oppimiskahvilasta vastauksia omiin pohdintoihin

Pohdiskeletko oppimiseen liittyviä kysymyksiä? Onko lukemisessa, kirjoittamisessa tai muistamisessa pulmaa? Oletko epäillyt itselläsi lukivaikeutta tai muuta oppimisvaikeutta? Mm. näistä kysymyksistä oppimiskahvilassa keskustellaan.

”Osallistujat ovat keskusteluissa tunnistaneet, että heilläkin voisi olla kehityksellisiä oppimisvaikeuksia, joita eivät ole aiemmin tunnistaneet”, keskustelujen vetäjä neuropsykologi Johanna Nukari sanoo.

Keskustelun lomassa voi tarvittaessa myös täyttää oppimisvaikeuksiin liittyvän tunnistuslistan ja saada vinkkiä siitä, kannattaisiko omalla kohdalla kehityksellisten oppimisvaikeuksien mahdollisuutta selvittää tarkemmin.

Tarjolla myös vertaistukea

Keskusteluissa osallistujat ovat huomanneet, että muillakin on samanlaisia ongelmia ja kuulevat miten toinen on niiden kanssa pärjännyt.

”Joskus käy myös niin, että osallistuja huomaa, ettei minulla olekaan oppimisvaikeutta vaan jotain muuta”, Nukari kertoo.

Muiden kokemuksista ja heillä jo olemassa olevista selviytymiskeinoista voi myös saada hyviä vinkkejä. Oppimiskahvilaan osallistuja voi myös oivaltaa, että on olemassa muitakin kehityksellisiä oppimisvaikeuksia kuin lukivaikeus, esimerkiksi matematiikan vaikeus.

Osallistumista suunnittelevalle neuropsykologi Johanna Nukari antaa neuvoksi: ”Jos olet aina miettinyt, että sinulla voisi olla oppimisessa jotain hankaluutta, niin kannattaa osallistua.”

Oppimiskahvilaan voi tulla kahvin kanssa, jonka voi ostaa tilan vieressä sijaitsevasta Muoto-kahvilasta.


Avoimet oppimiskahvilat kokoontuvat Helsingin Malminkartanossa osoitteessa Kuntoutussäätiön Tulevaisuuskioski Pakarituvantie 4-5, 1 krs.

Seuraava oppimiskahvila pidetään ke 8.2. klo 10-11.30 ja kevään muiden oppimiskahviloiden ajankohdista ilmoitetaan Oppimisvaikeus.fi-verkkosivuilla.

Tapaamisiin kahvilla!

Lisätietoja oppimiskahvilasta

Nukari Johanna

Neuropsykologian erikoispsykologi, PsL

044 7813 109 | johanna.nukari@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 16.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons