Suoraan sisältöön

RAY-avustusesitykset hyvä pohja jatkaa Kuntoutussäätiön kestävän tulevaisuuden rakentamista

RAY:n hallituksen esitys Kuntoutussäätiölle myönnettävistä avustuksista tarjoaa hyvän pohjan jatkaa Kuntoutussäätiön kestävän tulevaisuuden rakentamista. Erityisen hyvänä säätiön johto pitää uutta projektirahoitusta kuntouttavan työn uudistamiseen.

”Meille esitetty projektirahoitus mahdollistaa täysin uuden tyyppisen konseptin rakentamisen kuntouttavaan työhön. Tiedämme, että nykymuotoinen kuntouttava työtoiminta on tehotonta ja sen vaikuttavuus on heikko – vain neljästä viiteen prosenttia kuntouttavan työtoiminnan asiakkaista työllistyy. Uudessa projektissamme käännämme kuntouttavan työn toimintamallin ylösalaisin. Tunnistamme pirstalaisen työn maailmasta kiinnostavia tehtäviä ja uutta työtä pitkään työelämän ulkopuolella oleville. Autamme heitä ottamaan digiloikan, mikä on välttämätöntä paitsi vuorovaikutuksen myös työmahdollisuuksien tunnistamisen kannalta”, toteaa toimitusjohtaja Soile Kuitunen.

Kuntoutussäätiö mallintaa uusia työhön kuntoutumisen konsepteja, joille on yhteiskunnassa kasvava kysyntä.

Kuntoutussäätiölle esitetään haetun suuruista yleisavustusta. Myös säätiön hakemille kolme kohdennetulle avustukselle sekä vuonna 2017 jatkuvalle nuorten osallisuutta tukevalle Nuttu-hankkeelle esitetään haetun suuruisia avustuksia.

Kuntoutussäätiön strategisina tavoitteina 2016-2020 on säätiön kestävän talouden ja tulevaisuuden rakentaminen kasvattamalla erityisesti palveluliiketoimintaa. Kuntoutussäätiön palveluliiketoiminnan ytimessä ovat työpajat, jotka kohdentuvat kiinteistöihin, ravintolaan sekä erilaisiin elämyspalveluihin. Vuoden 2017 alussa käynnistyvällä kiinteistö- ja siivouspajalla kuntoutujilla on mahdollisuus suorittaa tutkinnonosia ja sitä kautta saada myös tutkintoon johtava koulutus omien kiinnostuksen kohteidensa mukaisesti. Kaikki säätiön työpajojen liiketoiminta-alueet kasvavat Suomessa, ja niille työllistyy hyvin. Kuntoutussäätiö mallintaa uusia työhön kuntoutumisen konsepteja, joille on yhteiskunnassa kasvava kysyntä.

Kuntoutussäätiö ei tavoittele voittoa, vaan käyttää mahdollisen ylijäämän vaikuttavuusinvestointeihin suomalaisten työhön kuntoutumisen edistämiseksi sekä omassa organisaatiossa että sen ulkopuolella.

Lisätiedot

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 29.12.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons