Suoraan sisältöön

Kiihdytetään kuntoutusta!

muotoblogiKuntoutus tarvitsee suunnannäyttäjiä. Kuntoutuksen hyödyt voidaan moninkertaistaa toimintatapoja ja palveluita uudistamalla. On aika siirtyä suunnittelusta tekemisen ja kokeilujen kulttuuriin.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Kuntoutussäätiö ovat solmineet kumppanuuden ja käynnistäneet kuntoutuksen prosessikiihdyttämöt näyttääkseen kuntoutuksen suuntaa. Prosessikiihdyttämöt rakentuvat attraktiivisten solujen varaan. Nämä solut ovat itseorganisoituvia ja itseohjautuvia. Soluunnhakeutuvat ne opiskelijat, jotka kiinnostuvat solun teemasta.

Soluja vetävät atraktorit Kuntoutussäätiössä. Atraktorit ovat pitkän linjan kuntoutuksen tutkijoita ja kehittäjiä. Solujen teemat vaihtelevat oppimisvalmennuksesta toimintakykyiseen kaupunkiin ja yksilöihin.

Prosessikiihdyttämössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Kuntoutussäätiön tutkijat, palveluiden tuottajat ja asiakkaat muotoilevat nopeissa projekteissa kuntoutuksen toimintatapoja, -malleja ja palveluita. Kaiken ytimessä on asiakaskokemus. Opiskelijoille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kosketuksiin samanaikaisesti kuntoutuksen ammattilaisten ja kuntoutuja-asiakkaiden kanssa.

Prosessikiihdyttämön idea on lainattu yritysmaailmasta. Kokeilut ja kiihdyttävä oppiminen ovat yritysmaailmassa tuttuja tapoja toteuttaa projekteja ja uudistamista. Samalla kuntoutuksen prosessikiihdyttämöt toteuttavat Juha Sipilän hallituksen linjausta ketterästä ja kokeilevasta Suomesta. Pitkällisen suunnittelun sijaan tartutaan tekemiseen. Kuntoutuksen prosessikiihdyttämöt nojaavat kuntoutuksen sisältöalueiden laajaan ja perinpohjaiseen osaamiseen.

Prosessikiihdyttämöt näyttävät suuntaa myös kuntoutuksen koulutukselle ja osaamisen rakentumiselle. Oppimisessa hyödynnetään autenttista kuntoutusympäristöä. Poikkeuksellisen siitä tekee yhdistelmä, jonka Kuntoutussäätiö voi oppimisen alustana tarjota.

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 02.11.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons