Suoraan sisältöön

Uutta työtä maailman parhaimmille työttömille: Muoto-alusta avautuu Kuntoutussäätiössä 3.11.2016

MUOTO

Marraskuussa avautuva Muoto on Kuntoutussäätiön perustama uuden työn muotoilualusta. Tavoitteena on, että työelämän ulkopuolella olevat asiakkaat – uuden työn muotoilijat – pystyvät hankkimaan jatkossa toimeentulonsa tai osan siitä työtä tekemällä.

Suomessa on Euroopan maista eniten osatyökykyisiä työttömiä ja vaikeinta työllistyä OECD-maiden vertailun mukaan. Työttömyyden hoitoon käytetään vuosittain yli 6 miljardia euroa.

”Tämä summa käytetään tavalla, joka harvoin johtaa työllistymiseen”, kertoo Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen. ”Haluamme olla eturintamassa uudistuksessa, jota Suomessa parhaillaan valmistellaan.”

Uudistuksen tarkoituksena on muuttaa nykyinen tehoton pitkäaikaistyöttömyyden hoidon järjestelmä palveluineen.

Muodon ensimmäisessä vaiheessa aloittaa toimintansa kuntoutuksen prosessikiihdyttämö. Yhteistyössä Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Hyvinvointiyksikön kanssa opiskelijat, uuden työn muotoilijat ja Kuntoutussäätiön tutkijat tekevät lyhyitä kuntoutuksen muotoilun kokeilujaksoja.

Lisätiedot


Lisätiedot

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 14.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons