Suoraan sisältöön

Kohti ensi kesän Kuntoutuspäiviä yhdessä tehden ja uutta rakentaen

Kuntoutuspäivät 2017

Vuoden 2017 Kuntoutuspäivien suunnittelu on jo täydessä vauhdissa. Olen toiminut tapahtuman koordinaattorina elokuun alusta saakka. Otin pestin ilolla ja toki myös pienellä jännityksellä vastaan – edellisiä kokemuksia hyödyntäen ja uutta ideoiden. Kuntoutuspäivät suunnitellaan ja toteutetaan kuitenkin vahvasti tiimityönä henkilöstön osaamista arvostaen ja hyödyntäen. Lisäksi säätiöllä on perinteikkäitä yhteistyökumppaneita, kuten Kuntoutuksen toimialayhdistys, jotka ovat lähteneet innolla mukaan suunnitteluun.

Kuntoutuspäiviä haluttiin lähteä hieman uudistamaan. Töölöläisenä minua ilahduttaa erityisesti Kuntoutuspäivien tapahtumapaikkana toimiva Kulttuuritehdas Korjaamo Taka-Töölössä. Korjaamo poikkeaa luonteeltaan vahvasti vain kivenheiton päässä olevasta Finlandia-talosta, jossa järjestettiin edelliset Kuntoutuspäivät. Ohjelmaa tulee olemaan kahdessa rakennuksessa, niin suuria (mm. Vaunusali ja elokuvasali) kuin pienempiäkin tiloja hyödyntäen.

Aiemmista vuosista poiketen Kuntoutuspäivät järjestetään nyt kesäkuussa. Välillä voikin poiketa Korjaamon kesäpihalle verkostoitumaan vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa. Korjaamossa toimii tavallisesti Korjaamo Kino, raitiovaunumuseo sekä aika ajoin myös kuvataiteen tila. Vanhaa sporaa pääseekin ihailemaan aivan Kuntoutuspäivien pääsalina toimivan Vaunusalin vieressä.

Työryhmät ovat perinteiseen tapaan Kuntoutussäätiön tutkijoiden vetämiä, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta.  Yksi Kuntoutussäätiön kärkiteemoista on uuden työn muotoilu ja tämä tulee näkymään myös Kuntoutuspäivillä. Aloitimme juuri yhteistyön Jyväskylän Ammattikorkeakoulun (JAMK) Hyvinvointiyksikön kanssa. JAMK toimii monialaisen kuntoutuksen suunnanäyttäjänä ammattikorkeakoulujen kentässä. Opiskelijat, uuden työn muotoilijat ja Kuntoutussäätiön tutkijat tekevät vuoden ajan lyhyitä kokeilujaksoja, kuntoutuksen prosessikiihdyttämöitä, joilla ratkaistaan eriliaisia työhön kuntoutumisen haasteita. Näistä kokeiluista pääsemme näkemään parhaat palat ensi kesän Kuntoutuspäivillä.

Työryhmissä ja yleisohjelmassa kuullaan myös kuntoutuksen uudistamiskomitean johtamasta kuntoutuksen kokonaisuudistuksesta sekä tietysti sote-uudistuksesta. Yksittäisen kuntoutujan osallisuus, ääni ja arki pääsevät kuuluviin mm. yhteiskehittämiseen liittyvässä työryhmässä sekä Kuntoutussäätiön kuntoutuspalveluiden toteuttamassa ohjelmassa.  Ja yllätyksiäkin on luvassa!

Haluatko yhteisösi mukaan Kuntoutuspäiville? Noin 400 kävijää takaa, että viestisi tulee nähdyksi ja kuulluksi!

Kuntoutuspäivien kotisivuilta voit lukea, kuinka päivien rakentaminen edistyy. Seuraa myös Twitterissä tunnistetta #kuntoutuspäivät sekä Kuntoutuspäivien Facebook-sivua.

Sydämellisesti tervetuloa Kuntoutuspäiville 8.–9.6.2017 Kulttuuritehdas Korjaamoon! Osoite on Töölönkatu 51, Helsinki. Merkkaathan päivämäärän jo kalenteriisi. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin tänä vuonna.

Kuntoutuspäivät järjestetään ensi vuonna jo 45:nnen kerran.

 

LisätiedotSisältö päivitetty 13.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons