Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö mukana kärkihankkeessa vahvistamassa omaishoitoa

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt yhteensä 14,2 miljoonan euron kärkihankerahoituksen kahdeksalle hankkeelle, joissa kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa. Rahoitettavat hankkeet ovat isoja maakunnallisia kokonaisuuksia, jotka usea toimija toteuttaa yhdessä.

Kuntoutussäätiö on mukana Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon -hankkeessa, jossa keskitytään kaikenikäisten omaishoidon vahvistamiseen. Hanke sai avustusta 2,6 miljoonaa euroa.

”Kärkihankkeet ovat tärkeä väline suomalaisen hyvinvointi- ja terveyspolitiikan uudistamiseen. Kuntoutussäätiölle tämä kärkihanke tarjoaa mahdollisuuden olla rakentamassa omaishoidon tulevaisuuden malleja poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen verkoston kanssa”, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen sanoo.

Hankkeessa juurrutetaan omaishoitoa vahvistavia toimintamalleja, jotka turvaavat iäkkäiden, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ja vammaisten lasten kotona asumista sekä tukevat omaishoitajia heidän tehtävässään. Lisäksi alueelle perustetaan omais- ja perhehoidonkeskus.

”Kuntoutussäätiö kehittää tässä tärkeässä hankkeessa omaishoidon tukimuotoja ja palveluja sekä omaishoitajien ja hoidettavien kuntoutusta. On hienoa päästä käyttämään omaishoitajien parhaaksi monipuolista kokemustamme tutkimus- ja kehittämistoiminnasta sekä kuntoutuja-asiakkaiden palveluista”, toteaa Kuntoutussäätiön tutkimuksesta vastaava johtaja Riikka Shemeikka.
 

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote: Kahdeksan hanketta sai kärkihankkeen rahoituksen ikäihmisten kotihoidon ja kaikenikäisten omaishoidon kehittämiseen >>

Lisätietoja:

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi

Shemeikka Riikka

Johtaja, tutkimus ja kokeilut (VTT, FM, dos.).

044 781 3102 | riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 17.10.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons