Suoraan sisältöön

Chat-valmennuksemme on auki, tervetuloa!

Kuntoutuksen irrottaminen ajasta ja paikasta etenee. Kuntoutussäätiö kokeilee ajasta ja paikasta riippumattoman kuntoutuksen malleja. Kokeiluissa hyödynnetään digitaalisia ratkaisuja, joilla muutamme kuntoutuksen palvelutuotantoa ja palveluiden käyttämisen tapoja.

Tästä esimerkkinä on digivalmennus kuntouttavan työtoiminnan ja laajemminkin kuntoutuja-asiakkaiden käyttöön. Käyttäjäkokemusta hyödyntäen kohderyhmille rakennetaan myös muita lisäpalveluita.

”Kuntoutus irtoaa ajasta ja paikasta. Iso osa kuntoutushyödyistä syntyy kuntoutusjaksojen tai -päivien ulkopuolella, kun ihminen elää normaalia arkeaan. Emme korvaa kasvokkain annettavaa palvelua, vaan tarjoamme kuntoutujillemme digitaalisen vuorovaikutuksen kentän. Se merkitsee samalla digiloikkaa, joka kenen tahansa on otettava, jos aikoo työllistyä tai vahvistaa työllistymisen edellytyksiään”, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen sanoo.

Kuntoutusjärjestelmän isoin siilo kulkee työttömien ja työllisten välillä. Kuntoutus maksaa noin 2 miljardia euroa, työttömyys noin 6 miljardia euroa. Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa koko ajan, ja syrjäytyminen tietoyhteiskuntakehityksestä ja digitalisaatiosta pahenee.

”Kuntoutuksessa on pitkään puhuttu etäkuntoutuksesta ja kuntoutuksen niveltymisestä ihmisten normaaliin arkeen. Kuntoutuksen suunnannäyttäjinä haluamme tehdä rohkeita, myös omia toimintatapojamme haastavia kokeiluja tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Kokeiluilla rakennamme samalla koko kuntoutusjärjestelmää, joka on entistä inhimillisempi ja kustannustehokkaampi. Kokeilut on helppoa toteuttaa, koska Kuntoutussäätiössä on laajin kuntoutusalan tutkimustieto ja yli 500 kuntoutuja-asiakasta vuosittain”, toteaa Kuntoutussäätiön palvelu- ja innovaatiojohtaja Olli Alanen.

Kuntoutussäätiö toteuttaa ajasta ja paikasta riippumattoman digivalmennuskokeilun keräämällä asiakaskokemus- ja käyttäjätietoa 100 päivän ajan. Kokeilulla selvitetään, ketkä valmennusta käyttävät ja mihin tarkoitukseen, mitä kuntoutumishyötyä se asiakkaille tuottaa ja miten sitä voidaan kehittää niin, että kuntoutumishyöty on maksimaalinen. Digitaalinen valmennus on Kuntoutussäätiön Living Lab -toimintaa, jossa kuntoutujakokemusta ja tutkimusta hyödynnetään uusien vaikuttavien kuntoutusmallien aikaansaamiseen ja koko kuntoutusjärjestelmän konkreettiseen uudistamiseen.


Kuntoutussäätiö on kuntoutuksen suunnannäyttäjä. Autamme työhön kuntoutumiseen ja parempaan elämänhallintaan tutkimustiedon ja rohkean käytännön kokeilun avulla. Haluamme löytää haastavassa elämäntilanteessa oleville mahdollisuuden tehdä työtä omien kykyjensä mukaan. Osaamisalueemme ovat kestävä työ ja työkyky, paras toimintakyky ja terveys sekä vahvistuva kansalaisyhteiskunta.

Lisätiedot

Kuitunen Soile

Toimitusjohtaja

044 781 3117 | kuntoutussaatio@kuntoutussaatio.fi


Shemeikka Riikka

Toimitusjohtaja

044 781 3102 | riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 15.12.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons