Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö tukee opiskeluvaikeuksia kokevien nuorten hyvinvointia

Erilaiset opiskeluvaikeudet ovat yleisiä ja niillä voi olla monenlaisia vaikutuksia nuorten koulutukseen osallistumiseen, työllistymiseen ja hyvinvointiin. Kuntoutussäätiön Vaikuttavaa tukea nuorten elämänpoluilla -hankkeessa edistetään opiskeluvaikeuksia kokevien nuorten hyvinvointia ja osallisuutta käytännön kehittämistyön ja tutkimuksen avulla. Yhtenä tavoitteena on edistää vaikuttavien, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta lisäävien tukitoimien saatavuutta niitä tarvitseville nuorille.

Kuntoutussäätiö tutkii hankkeessa opiskeluvaikeuksia kokevien nuorten hyvinvointia ja osallisuutta erilaisten kysely- ja haastatteluaineistojen avulla. Lisäksi toteutetaan rekisteritutkimus, jossa seurataan erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden elämänpolkuja.

Hankkeessa tuotetaan myös hyvinvointia edistävä opas opiskeluvaikeuksia kokeville nuorille ja ryhmämalli. Kehittämistyössä hyödynnetään tutkimustietoa ja nuorten omia kokemuksia. Ryhmämalleja levitetään nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille suunnatulla käsikirjalla ja koulutuksella.

Vuosina 2016–2018 toteutettavassa hankkeessa ovat Kuntoutussäätiön lisäksi mukana Helsingin seudun erilaisten oppijoiden liitto, Nyyti ja Leikkiväki. Hanketta rahoitetaan terveyden edistämisen määrärahoista.

Lisätietoa:

Riikka Shemeikka, tutkimuksesta vastaava johtaja
riikka.shemeikka(at)kuntoutussaatio.fi
puh. 044 781 3102

Johanna Korkeamäki, tutkija
johanna.korkeamaki(at)kuntoutussaatio.fi
puh. 044 781 3127

Hanna Rinne, tutkija
hanna.rinne(at)kuntoutussaatio.fi
puh. 044 781 3104

 

Tutustu hankkeeseen SlideSharessa:

Vaikuttavaa tukea nuorten elämänpoluilla from Kuntoutussäätiö

Sisältö päivitetty 21.09.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons