Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö vaikuttamassa kuntoutusjärjestelmän uudistumiseen

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelman mukaan hallituskaudella tehdään kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus. Työstä vastaa kuntoutuksen uudistamiskomitea. Sen toimikausi on 1.9.2016 – 30.9.2017.

Uudistuksella halutaan luoda järjestelmä, joka tukee kuntoutujaa elämän kaikissa tilanteissa. Tavoitteena on, että kuntoutuksesta vastaavien toimijoiden vastuunjako on selvä ja asiakaslähtöinen kuntoutus toimii saumattomasti.

hero-featuredimageKuntoutussäätiö on mukana uudistamiskomitean työelämäjaoston jäsenenä.

”Yli 60 000 työhalukasta osatyökykyistä on vailla työtä, ja yli miljoonalla suomalaisella on jokin haitta tai vamma, joka voi haitata työllistymistä ja työssä menestymistä. Työhön kuntoutuminen, työssä jatkaminen ja työssä menestyminen ovat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kulmakiviä. Kuntoutussäätiö haluaa olla mukana rakentamassa ihmislähtöistä ja nykyistä kestävämpää kuntoutusjärjestelmää, joka kytkee yhteen työn ja kuntoutuksen sekä säästää inhimillistä kärsimystä ja taloudellisia voimavaroja. Kuntoutussäätiöllä on paljon annettavaa työelämäjaostoon ja kuntoutuksen kokonaisuudistukseen, sillä työ on aina ollut keskeinen nimittäjä kaikessa toiminnassamme”, Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen sanoo.

Komitean puheenjohtaja on toimitusjohtaja Kari Välimäki. Komiteassa on laaja edustus useista ministeriöistä, kuntoutuksen vastuutahoista, työmarkkinajärjestöistä, tutkimuslaitoksista, poliittisista puolueista ja kansalaisjärjestöistä.

Lisätietoa sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta.


Sisältö päivitetty 05.09.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons