Suoraan sisältöön

Kuntoutus-lehti 2/2016: Kuntoutustarpeen tunnistamisen parantaminen merkittävä kysymys

”Asiantuntijoista enemmistö nosti kuntoutustarpeen tunnistamisen parantamisen merkittävimmäksi kuntoutusta koskevaksi ajankohtaiseksi kysymykseksi”,  päätoimittaja Erja Poutiainen kirjoittaa lehden pääkirjoituksessa.

Poutiainen muistuttaa, että kuntoutustarpeen tunnistaminen edellyttää, että palvelujärjestelmässä toimivalla asiantuntijalla on asianmukaiset tiedot ja välineet toimintakyvyn ja sen muutosten arviointia varten.

kuntoutus_2_2016_kansi”Se edellyttää myös, että asiantuntijalla on kuntoutussuunnitelmaa tehdessään tietoa kuntoutusmahdollisuuksista ja kuntoutukseen ohjaamisen tavoista. Kuntoutustarpeen määrittelyssä toimintakyvyn ja sen muutosten asianmukainen arviointi on keskiössä, ja tähän tarvitaan asianmukaisia ja tutkimustiedon avulla validoituja menetelmiä.”

Lehden tutkimusartikkeli Koettu työkyky ja hyvinvointitekijät Lapin 40–59-vuotiaassa väestössä on Poutiaisen mukaan hyvä esimerkki siitä, miten tutkimustieto lähtee käytännön tiedontarpeesta ja on hel­posti hyödynnettävissä kuntoutuspalvelujen kehittämisessä. Tiivistelmän artikkelista voit lukea täällä. >>

 

Numerossa myös muun muassa esitellään uusia kehitettyjä menetelmiä ja käytänteitä, kuten konkreettista kuntoutustavoitteiden jäsentämistä helpottavaa Spiral-menetelmää tai kuntouttavan yhteisön yhteisölli­syyden tukemisen malleja. Tutustu Kuntoutus-lehden numeroon 2/2016 täällä. >>

 

Tilaa lehti täältä. >>


Sisältö päivitetty 11.07.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons