Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö ja Movendos Oy mukana Fiksun Kalasataman Nopeat kokeilut -ohjelmassa

tutkimus

Kuntoutussäätiön ja Movendos Oy:n yhteinen KuntoKaverit -projekti yhdistää vertaisohjatun liikunnan ja Movendos-etävalmennusmallin. Tarkoituksena on lisätä ikääntyneiden ryhmä- ja arkiliikuntaa sekä osallisuutta. Palvelua kehitetään yhdessä osallistujien kanssa.

Kuntoutussäätiö työstää yleishyödyllisen mallin toimintakykyä edistävälle vertaistoiminnalle.

”Mallissa tuodaan yhteen liikunnasta tai vertaisohjaamisesta kiinnostuneet lähialueen asukkaat, esimerkiksi eläkkeellä olevat liikunnanohjaajat. Ryhmille tarjotaan mahdollisuus itseohjautuvaan aktiiviseen harrastustoimintaan Movendos-sovellusta hyödyntämällä. Teknologian ansiosta iäkkäät voivat osallistua ryhmään myös etänä”, Kuntoutussäätiön tutkija ja uuden työn muotoilija Maari Parkkinen kertoo.

”Skaalautuessaan tällainen malli voisi parhaimmillaan mahdollistaa liikuntapalveluiden järjestämisen myös haja-asutetuissa kunnissa kustannustehokkaasti ja tiheämmin asutetulla seudulla tuoda yhteen lähekkäin asuvia ikäihmisiä”, Parkkinen jatkaa.

Kokeilut käynnistyvät syksyllä 2016.
Asiasta lisää Fiksu kalasatama -verkkosivuilla.


Sisältö päivitetty 15.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons