Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiön tutkija Jaakko Harkko RIFIn kansalliseksi sihteeriksi

Kuntoutussäätiön tutkija Jaakko Harkko on valittu Rehabilitation International Finnish Comittee RIFI ry:n kansalliseksi sihteeriksi. Harkko tulee myös toimimaan Suomen kansallisena edustajana kattojärjestö Rehabilitation Internationalissa. Valinta tehtiin foorumin kevätkokouksessa 2016 ja tehtävä kestää kevätkokoukseen 2017.

RIFI on vuonna 1950 perustettu kuntoutusfoorumi, jonka tavoitteena on yhdistää suomalaiset kuntoutuksen toimijat kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

”Näen kuntoutukseen liittyvän kansainvälisen yhteistyön pitkäjänteisenä kahdensuuntaisena oppimisprosessina. Suomessa kuntoutusala on suurissa muutoksissa. Kansainvälinen yhteistyö tarjoaa yhden reflektiopinnan tämän kehityksen seuraamiselle ja mahdollisuuden löytää uusia kuntoutuksen tuotannon ja palveluiden malleja”, Harkko sanoo. ”Samalla kansainvälinen yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden suomalaisten innovaatioiden levittämiselle verkostoitumisen ja hyvien käytäntöjen vaihdon avulla.”

IMG_1883_2_1

Jaakko Harkko toimii tutkijana Kuntoutussäätiössä.

RIFIn välityksellä luodaan edellytyksiä kansainvälisten sopimusten, suositusten ja ohjeistusten täytäntöönpanoon Suomessa. Sen avulla myös edistetään Rehabilitation Internationalin osaamisen ja parhaiden kansainvälisten käytäntöjen hyödyntämistä Suomessa.

”Lisäksi Rehabilitation Internationalissa vaikutan osaltani siihen, että RIFIn asiantuntemus tulee hyödynnetyksi kansainvälisessä yhteistyössä. Kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö on jo pitkään ollut tärkeä osa kuntoutuksen kehittämistä, ja yhteistyön merkitys kasvaa jatkuvasti. Odotan innolla mahdollisuutta päästä osaksi tätä arvokasta perinnettä ja kehittämään kuntoutukseen liittyvää kansallista ja kansainvälistä verkostoitumista sekä hyvien käytäntöjen vaihtoa”, Harkko kertoo.


Sisältö päivitetty 28.02.2023

Jaa sivu!

Simple Share Buttons