Suoraan sisältöön

Soveltavan liikunnan hyviä käytäntöjä kehitetään keväällä myös Porissa ja Vaasassa

Hanke tuo yhteen potilasjärjestöjen jäsenet, urheiluseurat ja kuntatoimijat uusien yhteistyömallien edistämiseksi ja samalla tarjoaa tietoa soveltavan liikunnan hyvistä käytännöistä. Kehittämistyön pohjana ovat alueelliset tarpeet, joista keskusteltiin helmikuussa pidetyissä yhteistyötapaamisissa Porissa ja Vaasassa. Kehittämistyö eteneekin hieman eri tavalla näillä alueilla.

Porissa toteutetaan aluksi kysely vammais- ja potilasyhdistysten jäsenille (mm. Satakunnan Allergia- ja Astmayhdistys ja Satakunnan neuroyhdistys). Vaasassa kyselyyn vastaavat Vaasanseudun Allergia- ja Astmayhdistyksen jäsenet. Kyselyissä kartoitetaan muun muassa yhdistysten jäsenten liikuntaharrastamista, -mieltymyksiä sekä mahdollisia esteitä liikunnan harrastamiselle.

Porissa yhdistysten jäsenet kokoontuvat maaliskuun lopulla jäsenraatiin keskustelemaan kyselyn tuloksista ja soveltavan liikunnan kehittämisestä. Vaasassa kyselyn jälkeen tehdään puolestaan avainhenkilöhaastatteluja, eikä jäsenraateja toteuteta lainkaan.

Toukokuussa Porissa ja Vaasassa järjestetään yhteistyöfoorumit / työpajat, joissa kehitetään uusia ideoita ja vahvistetaan yhteistyötä soveltavan liikunnan edistämiseksi. Porin yhteistyöfoorumi järjestetään ke 11.5. klo 10-12.30 Nuorisotalolla (Isolinnankatu 12, 28100 Pori). Paikalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki soveltavan liikunnan kehittämisestä kiinnostuneet. Erityisesti paikalle toivotaan urheiluseuroja, joilla on kiinnostusta kehittää toimintaansa mahdollisimman esteettömäksi yhdessä kunnan edustajien ja paikallisyhdistysten jäsenistön kanssa.

Porin yhteistyöfoorumiin voi ilmoittautua Liikunta ja osallisuus -hankkeen Porin yhteyshenkilölle Maari Parkkiselle 30.4. mennessä (maari.parkkinen(at)kuntoutussaatio.fi, p. 044 553 5261). Yhteistyöfoorumi on kaikille osallistujille maksuton. Vaasan yhteistyöfoorumin tarkempi ajankohta sovitaan myöhemmin.

Liikunta ja osallisuus -hanke on tällä hetkellä käynnissä Mikkelissä, Seinäjoella, Porissa ja Vaasassa. Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat Allergia- ja Astmaliitto sekä Neuroliitto. Lue lisää hankkeen sivuilta.

 

 

Lisätietoja:

 

Projektikoordinaattori Mari Ruuth
p. 044 781 3181
mari.ruuth(at)kuntoutussaatio.fi

 

Tutkija, uuden työn muotoilija Maari Parkkinen (Liikunta ja osallisuus -hanke, Porin yhteyshenkilö)
p. 044 553 5261
maari.parkkinen(at)kuntoutussaatio.fi

 

Projektisuunnittelija Julia Anttilainen (Liikunta ja osallisuus -hanke, Vaasan yhteyshenkilö)
p. 044 781 3010

julia.anttilainen(at)kuntoutussaatio.fi

 


Sisältö päivitetty 11.07.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons