Suoraan sisältöön

SPIRAL-lautapelin maksuttomat koulutukset käynnistyvät – ilmoittaudu mukaan!

Kuntoutustyöntekijöiden on mahdollista perehtyä menetelmän käyttöön maksuttomissa koulutuksissa keväällä 2016 Helsingissä, Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu mukaan SPIRALin verkkosivuilta.

kuva_pelilauta.png

SPIRALin pelaaminen kannustaa kuntoutujaa arvioimaan omaa toimintakykyään ja löytämään itselleen realistisia ja tärkeitä tavoitteita. Menetelmän avulla voidaan pohjustaa esimerkiksi GAS-tavoitteenasettelua (Goal Attainment Scaling) vuorovaikutuksellisesti. Pelimuotoinen työkalu myös helpottaa pitkästyttäviksi tai hankaliksi koettujen asioiden käsittelyä. SPIRAL-lautapelin sisällöt pohjautuvat kansainväliseen toimintakyvyn, toimintarajoitteiden ja terveyden luokitusjärjestelmään (ICF).

SPIRAL-menetelmä on kehitetty Kelan rahoittamassa Tulevaisuus pelissä -hankkeessa. Kuntoutussäätiö on toteuttanut hankkeen yhteistyössä Lempäälän kunnan psykiatrian yksikön ja MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiön kanssa. Kuntoutujat ja kuntoutustyöntekijät osallistuivat aktiivisesti menetelmän kehittämistyöhön.

SPIRAL-pelistä on kaksi erillistä versiota, yksi aikuisille mielenterveyskuntoutujille ja toinen autismin kirjon nuorille. Menetelmän käyttöön tarvittavat materiaalit voi maksutta ladata ja tulostaa osoitteesta www.kuntoutussaatio.fi/spiral. Peliin voi tutustua myös koulutusvideoiden kautta, jotka löytyvät HUS:n ylläpitämän Mielenterveystalo.fi-palvelun ammattilaisten osiosta.

Lisätiedot: johanna.stenberg(at)kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 07.01.2022

Jaa sivu!

Simple Share Buttons