Suoraan sisältöön

Kohti Kuntoutuspäiviä 2016: Työssäkäyvien kuntoutukseen tarvitaan yhteistoimintaa

”Tämä ei kuitenkaan riitä, sillä työkykyyn liittyvät ongelmat ovat kytköksissä monin eri tavoin yksilöä ja hänen toimintakykyään laajemmin työympäristöön ja työn tekemisen ehtoihin. Lisäksi niihin vaikuttavat myös muut toimijat kuten esimies ja työterveyshuolto sekä taustalla myös lainsäädäntö.”

Henriksson toimii Kuntoutuspäivien Työssäkäyvien kuntoutuksen tulevaisuus -työryhmän puheenjohtajana yhdessä vanhempi asiantuntija Matti Tuusan kanssa. Ryhmässä käsitellään työkyvyn tukemista ja kuntoutusta erityisesti eri tahojen yhteistoiminnan näkökulmasta.

”Työryhmässä tarkastelemme ammattilaisten välistä yhteistyötä työhön paluun tukemisessa, yhteistoimijuutta ja koordinaatiota työhön kuntoutuksessa sekä työeläkekuntoutuksen nykytilaa ja kehittämistarpeita”, Henriksson nostaa esiin käsiteltäviä aiheita.

Työn luonne on muutoksessa ja se johtaa myös uudenlaisiin työhön liittyviin terveydellisiin haasteisiin. Toiminta- ja työkyvyn rajautuminen voikin perustua sairauden, vian tai vamman lisäksi myös uuteen työhön liittyviin sosiaalisiin tekijöihin kuten muuttuneisiin työn vaatimuksiin.

”Keskeisiksi kysymyksiksi työryhmässä nousevat myös uuden työn mukana tuomat haasteet työssäkäyvien kuntoutukselle, järjestämisvastuut ja kuntoutuksen yksilöllisyyden ja työpaikkakytköksen toteutuminen.”

Kuntoutuspäivät
17.–18.3.2016
Finlandia-talo, Helsinki

 


Sisältö päivitetty 16.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons