Suoraan sisältöön

Tavallinen asunto useimmiten paras asumisvaihtoehto mielenterveyskuntoutujalle

Joustavalla tuella tavalliseen asumiseen -julkaisu arvioi asunnottomien, kehitysvammaisten ja muiden vammaisten ihmisten sekä mielenterveyskuntoutujien hajautetun asumisen ratkaisuja Suomessa ja muissa maissa. Selvityksen toteuttivat Sari Pitkänen Kuntoutussäätiöstä sekä Sinikka Törmä ja Kari Huotari Referenssi Oy:stä. Asiantuntijana toimi Jouni Puumalainen Kuntoutussäätiöstä.

Selvitys kertoo, että Suomessa erityisryhmät asuvat liian usein perinteisemmissä tuetuissa asumisratkaisuissa. Kunnissa tarvitaan lisää tietoa hyvistä ja toimivista vaihtoehdoista sekä siitä, miten niitä voisi kehittää. Pääsääntöisesti asuminen tulisi järjestää joustavasti asukkaan tarpeiden mukaan, jolloin oma elämäntapa ja toiveet otetaan kattavasti huomioon jo palvelujen suunnittelussa.

Lataa selvitys täältä. >>


Sisältö päivitetty 11.07.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons