Suoraan sisältöön

Teknologiaa hyödyntävästä muistisairaiden kuntoutuksesta kannustavia kokemuksia

Tutkimus- ja kehittämishankkeessa selvitettiin kotona asuvien muistisairaiden teknologia-avusteisen kuntoutuksen mahdollisuuksia. Suomalainen väestö ikääntyy nopeasti, minkä oletetaan lisäävän myös muistisairauksien esiintyvyyttä. Tämä haastaa kehittämään uudenlaisia kuntoutusmenetelmiä, joissa hyödynnetään tieto- ja viestintäteknologiaa.

Kuntoutussäätiö toteutti Yhteinen sävel -hankkeen kuntoutusmallien vaikutuksia selvittävän tutkimuksen. Tutkimusjulkaisu monimenetelmällisen ryhmäkuntoutuksen vaikutuksista muistisairaiden kognitioon ja mielialaan ilmestyy Kuntoutus-lehden joulukuun numerossa.

Yhteinen sävel -hankkeessa järjestettiin vuosina 2012–2015 pääkaupunkiseudulla 16 kuntoutusryhmää, joihin osallistui yhteensä 75 muistisairauden alkuvaiheessa olevaa henkilöä ja 74 heidän läheistään. Monipuolinen kuntoutusmalli hyödynsi tieto- ja viestintäteknologiaa sekä muistisairaiden ja läheisten yhteistä osallistumista. Hankekokemukset ovat raportin mukaan kannustavia ja rohkaisevat kehitystyössä eteenpäin.

Yhteinen sävel -hankkeen loppuraportti on tilattavissa Miina Sillanpään Säätiön verkkosivuilta.


Sisältö päivitetty 06.04.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons