Suoraan sisältöön

Kuntoutusverkosto: Kuntoutusta käsiteltävä osana hyvinvointiyhteiskunnan uudistumista

Tarvitaan uutta ajattelua ja esityksiä toimivasta tulevaisuuden kuntoutuksesta ja sen rakenteista. Kuntoutusverkosto (KUVE) voi olla tässä aktiivinen edelläkävijä. Tämä oli keskeinen viesti verkoston ensimmäisessä tapaamisessa 26. lokakuuta.

Kuntoutus on sektorina haastava ja moniulotteinen. Samalla se on sektori, jolla vaikutetaan satojen tuhansien suomalaisten hyvinvointiin, työhön kuntoutumiseen ja voimavarojen vahvistumiseen.

Kuntoutusta pitää käsitellä osana hyvinvointiyhteiskunnan uudistumista. Kuntoutuksen uudistaminen tulee saada osaksi itsehallintoalueiden muodostamista, sote-uudistusta ja kuntien muutosta, korosti Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen.

”Kuntoutusjärjestelmän kokonaisremontti ilman, että se kytketään sote-uudistukseen ja kuntauudistukseen, ei ole järkevä.”

Järjestöt tuntevat ja ymmärtävät kuntoutujien arkea. Järjestöjen asiantuntemusta ja osaamista tarvitaan sekä palveluiden tuottajina että kansalaisyhteiskunnan peruspilareina. Kokoamalla laajasti järjestöjä ja muita kuntoutuksen toimijoita yhteen KUVE voi olla vahva kuntoutuksen puolestapuhuja.

KUVEn seuraava tapaaminen on perjantaina 27.11.2015. Tällöin keskustellaan verkoston tavoitteista ja vaikuttamiskeinoista sekä kuullaan tuoreesta sote-uudistusta koskevasta tutkimuksesta, jossa on selvitetty myös kuntoutuksen roolia.

Kuntoutusverkostoon ovat tervetulleita kaikki kuntoutuksen uudistamisesta ja edunvalvonnasta kiinnostuneet toimijat. Verkoston ovat perustaneet Kuntoutussäätiö ja SOSTE.

Lisätietoja

  • Kuntoutusverkoston puheenjohtaja Pekka Lapinleimu, Kuuloliitto, p. 040 823 2471, pekka.lapinleimu@kuuloliitto.fi
  • Erityisasiantuntija Päivi Opari, SOSTE, p. 040 588 6154, paivi.opari@soste.fi
  • Toimitusjohtaja Soile Kuitunen, Kuntoutussäätiö, p. 044 781 3117, soile.kuitunen@kuntoutussaatio.fi

Sisältö päivitetty 06.04.2016

Jaa sivu!

Simple Share Buttons