Suoraan sisältöön

Lähtölaukauksia: mistä Kuntoutuspäivillä keskustellaan?


Kuntoutuksen tulevaisuus on täynnä kysymyksiä, kuten:

  • Miten kuntoutuksen kokonaisjärjestelmä toimii paremmin tulevaisuudessa?
  • Mitä kuntoutuksen palvelut ovat ja kuka niitä tuottaa? Millaisella rahoituksella?
  • Millaiseen työelämään ja miten kuntoudutaan?
  • Miltä tämä kaikki näyttää kuntoutujan näkökulmasta?

Vähintään yhtä paljon on olemassa myös vastauksia. Kuntoutuspäivillä uskotaan, että vuorovaikutuksessa hioutuvat kaikkein timanttisimmat ratkaisut. Tule sinäkin paikan päälle: kuuntele, inspiroidu ja keskustele.

Alla esimakua siitä, mistä on puhe

”Uskoin 20 vuotta sitten, että kuntoutus kehittyy 2000-luvulla neljännen sukupolven sosiaalipoliittisena järjestelmänä ja yksilötasolla sosiaalisena investointina, jolla luodaan uusia mahdollisuuksia työikäisille myöskin muun syyn kuin sairauden tai vamman perusteella. Nyt tämä tulkinta ja visio näyttää huomattavan vaikealta toteutua ja koko kuntoutusjärjestelmä on monien uhkien edessä, vaarassa jopa supistua marginaaliin.”
Asko Suikkanen, YTT, emeritusprofessori (Lay), dosentti (TaY)

”Suomella on paljon oppimista niistä maista, jotka arvioivat erikoissairaanhoidon tuloksellisuutta sen nojalla, mitä potilaille kuuluu viiden ja kymmenen vuoden päästä. Tällöin kuntoutuksen tuloksellisuus kiinnostaisi nykyistä paljon enemmän koko sote-kenttää.”
Tuija Brax, pääsihteeri, Suomen Sydänliitto

”On aika siirtyä perinteisestä kuntoutuksesta uuteen toimintatapaan. Kuntoutus kohdistuu kaikkiin ikäryhmiin, lapsista nuoriin, työikäisiin, ikäihmisiin ja veteraaneihin. Se voi olla kotona, koulussa tai työpaikalla tapahtuvaa. Siinä voi olla mukana monenlaista ammattitaitoa. Se voi olla sosiaalista, oppimista edistävää, fyysisesti kuntouttavaa, työpaikalle ohjaavaa ja dementikkoa auttavaa. Siinä voidaan hyödyntää viimeisintä tekniikkaa, videointia ja digitalisaatiota. Se on ajasta ja paikasta riippumatonta. Ja asiakkaiden tarpeista lähtevää. Aina.  … ”
Elli Aaltonen, YTT, dosentti, Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja

 

 


Sisältö päivitetty 09.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons