Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö: Kuntoutus tulisi saada osaksi valmisteilla olevia uudistuksia

Aiheena oli työhön kuntoutuminen, kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus sekä valtion talousarvioehdotuksen toimenpiteet kuntoutuksen kannalta.

Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen korosti kuulemisessa, että kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus pitäisi integroida valmisteilla oleviin uudistuksiin: sote-uudistukseen, itsehallintoalueiden muodostamiseen ja kuntien tehtävien tarkasteluun. Kuntoutuksen tulisi olla mukana kaikissa näissä uudistuksissa keskeisenä hyvinvointi-investointina ja kestävyysvajetta umpeen kurovana tekijänä.

Kuntoutuksen voimavaroja pitäisi suunnata erityisesti sellaiseen kuntoutukseen, jossa eriarvoisuutta voidaan vähentää uusia toimintamalleja käyttöönottamalla. On tärkeää, että entistä useampi työn ulkopuolella oleva työllistyy ja voimavarat saadaan käyttöön. Työhön kuntoutumisella ehkäistään syrjäytymistä ja siihen liittyviä moninaisia ongelmia.

Lue kuulemisen aineistot kokonaisuudessaan (pdf).


Sisältö päivitetty 06.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons