Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö mukana arvioinnin teemavuoden tapahtumissa

Yksi niistä on 9.-14. marraskuuta Chicagossa järjestettävä kansainvälinen Evaluation 2015 -seminaari, jonka teemana on esimerkilliset arvioinnit eri puolilta maailmaa.

Kuntoutussäätiön projektipäällikkö Mikko Henriksson ja tutkimus- ja kehittämispäällikkö Mika Ala-Kauhaluoma esittelevät American Evaluation Associationin järjestämässä seminaarissa järjestöille kehitettyjä työkaluja toiminnan itsearviointiin. ARTSI-projektin itsearviointimalli on kehitetty erityisesti pienille järjestöille.

”Olemme luoneet kompaktin paketin itsearviointiin, jonka avulla järjestöt pystyvät tuottamaan myös tuloksellisuustietoa. Pienten järjestöjen kannalta keskeistä arvioinnissa on kustannusvaikuttavuusnäkökulman lisäksi keskittyä erityisesti siihen, miten tehdyt toimenpiteet vastaavat toiminnan tavoitteita”, Mikko Henriksson kertoo.

Arvioinnin teemavuoden tarkoituksena on edistää arviointia ja näyttöön perustuvaa, oikeudenmukaista päätöksentekoa niin ruohonjuuri- kuin kansainvälisellä tasolla. Siitä syntyy konkreettisena tuloksena vuosille 2016–2020 Global Evaluation Agenda, jonka tavoitteena on muun muassa vahvistaa kansalaisyhteiskunnan valmiuksia arviointiin.

Syyskuussa Suomen Arviointiyhdistyksen järjestämässä seminaarissa kerättiin agendan luonnoksesta pohjoismaisten toimijoiden kommentteja, joiden pohjalta muodostetaan kannanotto. Mukana kommentoinnissa Kuntoutussäätiöstä olivat Mikko Henriksson ja projektisuunnittelija Outi Linnolahti.

ARTSI-projektissa työstetyt malli ja työkalut julkaistaan 20. lokakuuta ilmestyvässä oppaassa.

 


Sisältö päivitetty 06.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons