Suoraan sisältöön

Uusin Kuntoutus-lehti pureutuu työssäkäyvien kuntoutukseen

Lehden kaikki kirjoitukset kytkeytyvät Kelan vuosina 2012–2014 toteuttamaan työhönkuntoutuksen kehittämishankkeeseen (TK2) ja siitä tehtyyn monialaiseen ja -menetelmäiseen arviointitutkimukseen.

”Teemanumeromme kirjoitukset edustavat vahvasti tätä monialaisuutta, niissä nostetaan esiin sekä kuntoutujien, esimiesten ja työnantajien ja työterveyshuoltojen että kuntoutuksen palveluntuottajien kokemuksia ja arvioita”, kirjoittaa Kuntoutussäätiön vanhempi asiantuntija Matti Tuusa pääkirjoituksessa.

Tutkimuksen tulokset vaikuttivat myös ratkaisevasti AURA-kuntoutuksen standardien suunnitteluun. Kuntoutusalalla päätös AURAn lopettamisesta onkin aiheuttanut voimakkaita reaktioita.

”Ratkaisu voi myös johtaa palveluntuottajien karsiutumiseen ja uhata muidenkin kuntoutuspalvelujen laadukasta toteutusta. Onko meillä varaa luopua näin merkittävästä tietotaidosta ja osaamispääomasta?” Tuusa kysyy.

Teemanumerossa 3/2015 mm. esitellään Kelan toteuttamaa työhön kytkeytyvän kuntoutuksen kehittämistä ja luodaan työhönkuntoutukseen laajempi katsaus tutkimuksen valossa.

Kuntoutus-lehti 3/2015 luettavissa Issuu-palvelussa.


Sisältö päivitetty 09.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons