Suoraan sisältöön

Kuinka konflikti kesytetään? SuomiAreenalla keskustelemassa erikoistutkijamme Minna Mattila-Aalto

MTV3 järjestää jälleen yhdessä Porin kaupungin kanssa SuomiAreena -tapahtuman Porin kesässä. SuomiAreena on järjestyksessä kymmenes ja kokoaa noin 800 maan tunnettua vaikuttajaa keskustelemaan politiikasta ja taloudesta. Nimekkäimpiä heistä ovat presidentit Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari.

Tämän vuoden pääteemoja ovat opetus ja kulttuuri. Kansanvalistusseura järjestää teemaan liittyen keskustelun aiheesta ”Kuinka konflikti kesytetään?”

SuomiAreenalla tiistaina 14. heinäkuuta pidettävän keskustelun avainsanoja ovat koulutettu, kouluttamaton, työllinen, työtön, rikas, köyhä. Me ja muut. Keskusteluun osallistuvat toimittaja-aktivisti Maryan Abdulkarim, professori Jyri Manninen, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, toimittaja-kirjailija Rauli Virtanen ja erikoistutkija Minna Mattila-Aalto.

”Eri väestöryhmien terveydelliset ja sosioekonomiset erot ovat kasvussa. Sekä hyvinvointi että pahoinvointi kasautuvat. Hyvinvoinnin epätasainen jakautuminen tuottaa eriarvoisuutta, mikä altistaa konflikteille. Entistä monimukaisemmin järjestäytyneessä maailmassamme on jo sinällään paljon hankalasti yhteen sovitettavia asioita, jotka altistavat erilaisille törmäyksille. Siksi konfliktien ehkäisyyn ja ratkaisemiseen liittyvä osaamisen saa yhä suuremman merkityksen tulevaisuudessa.”, toteaa keskusteluun osallistuva Kuntoutussäätiön erikoistutkija Minna Mattila-Aalto.

”Konfliktien syntyä pyritään hillitsemään, mutta siitä huolimatta niitä kehkeytyy. Jos konflikti vaiennetaan, se saattaa leimahtaa tuhoisin seurauksin”, hän jatkaa.

”Juuri siksi on tärkeää etsiä ratkaisukeinoja ja oppia kesyttämään erilaisia konflikteja.”

Kuinka konflikti kesytetään? -keskustelu alkaa 14.7. klo 10.30 Puuvillan kauppakeskuksessa (Siltapuistonkatu 14, Pori).


Sisältö päivitetty 13.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons