Suoraan sisältöön

Kuntoutussäätiö toteuttaa Yhteisöllinen työhyvinvointimalli (YTY) -hankkeen yhdessä psykiatrista asumiskuntoutusta toteuttavien työyhteisöjen kanssa

Tavoitteena on luoda työnohjausta hyödyntävä toimintamalli yhdessä kolmivuorotyötä tekevien psykiatrisen asumiskuntoutuksen työntekijöiden ja heidän esimiestensä kanssa.

Kyseessä on osallistava toimintatutkimus, jossa rohkaistaan työyhteisöä etsimään yhdessä ratkaisuja asiakastyössä ja työyhteisössä nouseviin kysymyksiin työnohjauksen tuella.

”Työnohjausta tehdään yhä enemmän työelämässä. Laajuus ja kustannukset huomioiden tutkimus ja työnohjaustoiminnan hyödyntäminen työyhteisöjen suunnitelmallisessa kehittämisessä on vähäistä. Erityisen mielenkiintoista on tutkia työnohjauksen työyhteisöllisiä vaikutuksia haastavassa mielenterveyskuntoutuksen työympäristössä”, kertoo hanketta vetävä Sirpa Mertala Kuntoutussäätiöstä.

Hankkeessa tutkitaan Alvi ry:n, Lilinkotisäätiön ja Niemikotisäätiön työyhteisön vuorovaikutussuhteita, niissä onnistumisia ja työnohjauksen vaikutusten ulottamista koko työyhteisön ja organisaation kokonaisuuden hyödyksi.

Tutkimuksen aikana tuotetaan uutta tietoa, joka on hyödynnettävissä laajasti etenkin psyykkisesti kuormittavissa työympäristöissä.

Hankkeen tulokset ovat käytettävissä elo-lokakuussa 2016. Tavoitteena on myös herättää keskustelua tärkeästä aiheesta. Tätä tarkoitusta varten hankkeen aikana järjestetään asiasta kiinnostuneille mm. aamukahvi-infoja Kuntoutussäätiöllä keväällä 2016.

Yhteisöllinen työhyvinvointimalli (YTY) -hanketta rahoittaa Työsuojelurahasto ja se kestää 15.10.2016 asti.


Sisältö päivitetty 23.03.2018

Jaa sivu!

Simple Share Buttons