Suoraan sisältöön

Kohti kuntoutuspäiviä, osa 19: Vertaisohjaus päihdekuntoutuksessa

Malli on käytössä Helsingin Sosiaali- ja terveysviraston ylläpitämässä Tervalammen kartanon kuntoutuskeskuksessa. Tervalammella järjestetään päihdekuntoutusta täysi-ikäisille henkilöille yhteisökuntoutuksen menetelmin.

Tervalammen kuntoutuskeskuksessa pitkään työskennellet päihdekonsultti-terapeutti Kari Norro ja erityissuunnittelija Tiina Ranta ovat kokeneet ammattilaisten ja vertaisten yhteistyön paitsi toimivaksi myös välttämättömäksi päihdetyössä. Tervalammella ammattihenkilöstön rinnalla onkin työskennellyt vertaisohjaajia vuodesta 2011 alkaen ja tämä työmalli on tullut kuntoutuskeskukseen jäädäkseen. Vertaisohjaajat ovat itse Tervalampi-kuntoutuksen käyneitä, oman toipumiskokemuksen omaavia henkilöitä, jotka tukevat päihdekuntoutujia kiinnittymään vertaistukeen.

Kuntoutuspäivillä kuulemme mitä vertaisohjaajien työ pitää sisällään ja mistä tämä työmuoto on saanut alkunsa. Vertaisohjaajan roolista saamme kuulla entiseltä vertaisohjaajalta, Jyri Jauhiaiselta, joka opiskelee tällä hetkellä oppisopimuksella lähihoitajaksi Tervalammen kartanossa. Tervalammen edustajat käyvät esityksessään vuoropuhelu vertaisohjaaja-mallin näkökulmista ja siihen liittyvistä uskomuksista.

Kari Norro, Tiina Ranta ja Jyri Jauhiainen osallistuvat Valtakunnallisilla kuntoutuspäivillä työryhmään ”Monin tavoin maaliin – tarkastelussa erilaiset terapiat ja kuntoutumismahdollisuudet”.


Sisältö päivitetty 13.04.2021

Jaa sivu!

WordPress PopUp Plugin
Simple Share Buttons