Suoraan sisältöön

Kohti Kuntoutuspäiviä, osa 17: Kansainvälinen näkökulma työkyvyttömyyden ehkäisyyn

Suurimmalla osalla työkyvyn heikkeneminen johtaa työttömyyteen ja sitä kautta pitkäaikaiseen taloudelliseen riippuvuuteen sosiaalietuuksista. Friedrich Mehrhoff Saksan tapaturmavakuutuslaitoksesta (DGUV) puhuu kuntoutuspäivillä työkyvyttömyyden ehkäisystä eurooppalaisesta näkökulmasta.

Mehrhoffin mukaan Euroopan avainkysymykset työkyvyttömyyden ratkaisemiseksi liittyvät siihen, miten työntekijöille voitaisiin järjestää yhdestä paikasta tarvittavat kokonaisvaltaiset lääkinnälliset, ammatilliset ja sosiaaliset palvelut.

Hän pohtii esityksessään muun muassa sitä, kuinka työnantajia voidaan tukea heidän järjestämissään toimissa työntekijöiden työkyvyn säilyttämiseksi ja miten hyvin terveydenhuollon toimijat pystyvät tarjoamaan apuaan kestävän työllisyyden hyväksi? Voivatko korvauksia maksavat instituutiot, kuten vakuutusyhtiöt, tukea valtioita näissä haasteissa?

Friedrich Mehrhoffin esitys kuuluu kuntoutuspäivien yleisohjelmaan tiistaina 10.3.2015.

Juttusarjassa esitellään kuntoutuspäivien 2015 puhujia ja teemoja. Edellisessä osassa vuorossa oli Uudenmaan TE-toimiston kehittämispäällikkö Raimo Hokkanen.


Sisältö päivitetty 09.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons