Suoraan sisältöön

Kohti kuntoutuspäiviä, osa 16: Hyvillä verkostoilla tukea nuorten työllistymiselle

Toisaalta myös alan ammattilaisilla voi olla vaikeuksia hallita palvelujen hajanaista kokonaisuutta.

Palvelujärjestelmän muutos on vahvasti käynnissä, sillä eri toimijoiden välinen yhteistyö ja innovointi ovat jo kehittyneet nuorisotakuun ja nuorisolain siivittämänä. Maaliskuisilla kuntoutuspäivillä esittelemme nuorten palvelujen hyviä käytäntöjä ja pohdimme yhdessä, miten nuorten palveluihin saadaan uudenlainen toimintalogiikka.

Uudenmaan TE-toimiston kehittämispäällikkö Raimo Hokkasen mukaan viime vuonna noin 10 000 nuorta pääsi kuukausittain aktiivisiin toimenpiteisiin TE-hallinnon kautta. Määrää tulisi kuitenkin lisätä, sillä esimerkiksi joulukuussa 2014 Suomessa oli yli 50 000 alle 25-vuotiasta työtöntä nuorta.

”Hyvällä verkostolla voidaan saada paljon aikaiseksi”, Hokkanen kommentoi viitaten siihen, että keskeistä nuorisotyöttömyyden lieventämisessä on monialainen yhteistyö.

Hokkanen kertoo myös uusista nuorille suunnatuista matalan kynnyksen palvelupaikoista, Ohjaamoista, joissa kaikki nuorten tarvitsemat palvelut löytyvät yhdestä paikasta. Nuoren kannalta palvelupaikka tarjoaa ensimmäistä kertaa kaiken samasta pisteestä ilman luukulta toiselle pompottelua. Ohjaamoista tulee löytymään TE-palvelujen lisäksi muun muassa psykologin, nuoriso-ohjaajan, sosiaalityöntekijän ja opinto-ohjaajan palveluita sekä mahdollisuus asumis- ja velkaneuvontaan.

Raimo Hokkanen osallistuu Valtakunnallisilla kuntoutuspäivillä maanantaina 9.3. järjestettävään työryhmään ”Ketään ei jätetä – nuorille integroidut palvelut”.

Juttusarjassa esitellään kuntoutuspäivien 2015 puhujia ja teemoja. Edellisessä osassa vuorossa oli psykiatrian erikoislääkäri Katinka Tuisku.


Sisältö päivitetty 09.04.2021

Jaa sivu!

Simple Share Buttons